Wednesday, 24 September 2014

Tips Untuk Menghilangkan Stress!! By Iman Syippo!

Assalamua'laikum Dear Reader,Hello Blog!
Hari ni Admin agak stress *Pasal pelajaran . Harap maklum kepada sesipa yg tidk mengenali diri ini, " sebenarnya Admin seorang yg sangat lemah dlm math subject " Entah kenapa otak Admin ni X minat dengan number. Kalau cakap pasal Math Admin memang akan  "stress " Btw syukur jugak, sekurang- kurangnya Admin dapat gred C in my UPSR examination . *Please do not laugh!

Ok'lupakan pasal tu... tapi Admin mau share 1 events yg membuatkan Admin betul2 berubah.Hari tu d'kat mathematics class teruk Admin kena marah oleh teacher math Admin... *Malu sesangat rasanya macam nk menyorok ja' kat bawah meja *Merah padam muka! bila Teacher tu marah2 admin,dia siap kata lagi "Kau ni memang nak kene Rotan!" makin seram sejuk admin bila Classmate admin tu kena rotan (kat tapak tangan) Time tu admin memang dah tk nmpak apa lagi di sekeliling! Admin cuba releks tapi tk boleh... dahi admin kerut seribu bila tengok pandangan cikgu tu *Takuuttt sangat So admin pon tanyalah kawan sebelah ( Bolehlah faham sikit2 >_< ) Tapi memang teruklah admin kena ceramah hari tu Kalau boleh admin harap sangt ingatan admin ni dilumpuhkan harap semuanya mimpi (Admin tau mesti satu kelas tengah gelakkan admin time tu *Maluuuu!!) Admin cuba untuk senyum,Yes I'm smile! but you will never know how hard for me to smile at that moment! It's hard, you know? Hati Admin patah dua sebb Admin tau,admin sedar sangt Admin tk akan layak masuk kelas pertama tu.. Admin tau Admin tidk setanding degn classmate Admin yg pandai2 tu.. (I do not qualify! *I know who I am... You don't  have to explan... ) Habis ja' class teacher tu tiba2there is another challenge! ( cici! cici! baju kau...*kata kawan admin... ) Alamak.... tembus lah pulak... *Sejenak admin terlupa tentang perut admin yg sakit tu... (Admin "sedang" ) faham2 ja'lah, geramnya bila diketawakan oleh budk lelaki... Tu lah sebbnya admin ni anti dengn budk lelaki...kalau lalu depn budak lelaki yg asing bagi admin *mesti admin akan tunduk (There are many reasons) Tapi apakan daya time tu Teacher math admin suruh admin duduk kat situ *Admin rasa yg diorang tu ketawakan admin sebb bila admin toleh, dorang semua sedang pandang k'arah lain

*Maluu berganda! Ok'lah malas Admin mau story panjang2.  p/s : Lepas ja' kejadian tu admin akan pastikan sebelum masuk kelas math teacher tu Admin akan fahami betul2 (Sekarang ni Admin belajar secara online kat you tube dengn Cikgu Romie)

Sebenarnya Admin post ni sebb mau share Video lawak Iman syippo ni ja'... tapi admin terlajak cakap. Enjoy the Video! ^_^    #Klik pause kat button Playlist music .#Besarkan screen video! Assalamua'laikum...




- Sebenarnya Video ni dah lama keluar kat youTube . Admin share sebb hari ni admin agak stress ->_<


Saturday, 20 September 2014

Tutoriol Letak Favicon Comel Dalam Blog : Tanpa Edit Html

Assalamua'laikum...
Hello Blog! , Hye Dear Reader! *Keep smile is Sunnah!
Hari ni Admin Hana wanna share a useful tutorial for you! " What it? "
Read the post title...
Mula2 Blogging admin nda' banyak edit post,tulis entri... tapi admin lebih banyak membuang masa dengan hias blog simple admin ni."Admin ni jenis orng yg sukakan kekiuttan jadi semua benda yg admin buat mesti kena kiuut, stationary kena comel & looks so pinky!.Colour hoxing fon kena pink & ada letak keychen comey2 di tepi penggantung tu...botol air kena pink,beg sekolah punn kena pink,buku latihan pun colour pink.. Looks imature right ? But it is a real me! you can not change me...

Admin buat tuto ni pun sebb admin faham perasaan blogger yg tak pandai edit Html macam admin :'(  apa2 pun admin tetap nda' puas hati & tetap cari cara untuk dapatkan favicon comel .And finaly I got the step!

Ok'stop talking to myself! *Peace...! - Let's Start -

Admin tau... mesti korang semua dah tau tuto ni kan? kan? tapi admin post jugak sebb... admin rasa ada lagi blogger yg nda' tau -SabahanLanguageHere!-
Hope ada lah kan...

--- Jom mulakan Ikuti step ni k' ---

-> Ok firstly, Blogger kenalah sign in Blog dulu...baru boleh start tuto ni *The most important step!
-> Pergi Dashboard blog 
-> Click layout
-> Click edit ( di ruangan favicon )
-> click choose file - tapi sebelum tu  kenalah download image favicon comel dulu 
Just clik kat Sini k' lepas tu kalau sdah dapat.. click save!

*Kan bertambah-tambah comey blog korang! *Easy right? smile. smile. smile. Give me a big smile!
Harap menjadilah ya..! 


- Assalamua'laikum >_< -



Wednesday, 17 September 2014

Kaze no stigma -> Tsuki Hana No Inori (Ayumi's Song)

Assalamua'laikum,Hello Blog!,Selamat Bercuti kpda pelajar sekolah...!
:D

--> Ayumi Stigma Of The Wind!

Stigma Of The Wind song,Tsuki hana no inori (ayumi's song)


Sora Ni Saku
Tsuki No Hana
Ai No Hikari
Michiru Taichi

Kaze Takaku 
Mizu Odoru
Mori to tanoni ikiru yorokobi
Hibiki A'u Kokoro

Nai' Akaru 
Ikusen no hiyo
Yashashi kukagayaite
Watashi Odorashite...

P/S : kalau nak dengar lagu ni Blogger boleh click kat list songs Admin!

-- Just It For Today! Assalamua'laikum --