Saturday, 20 September 2014

Tutoriol Letak Favicon Comel Dalam Blog : Tanpa Edit Html

Assalamua'laikum...
Hello Blog! , Hye Dear Reader! *Keep smile is Sunnah!
Hari ni Admin Hana wanna share a useful tutorial for you! " What it? "
Read the post title...
Mula2 Blogging admin nda' banyak edit post,tulis entri... tapi admin lebih banyak membuang masa dengan hias blog simple admin ni."Admin ni jenis orng yg sukakan kekiuttan jadi semua benda yg admin buat mesti kena kiuut, stationary kena comel & looks so pinky!.Colour hoxing fon kena pink & ada letak keychen comey2 di tepi penggantung tu...botol air kena pink,beg sekolah punn kena pink,buku latihan pun colour pink.. Looks imature right ? But it is a real me! you can not change me...

Admin buat tuto ni pun sebb admin faham perasaan blogger yg tak pandai edit Html macam admin :'(  apa2 pun admin tetap nda' puas hati & tetap cari cara untuk dapatkan favicon comel .And finaly I got the step!

Ok'stop talking to myself! *Peace...! - Let's Start -

Admin tau... mesti korang semua dah tau tuto ni kan? kan? tapi admin post jugak sebb... admin rasa ada lagi blogger yg nda' tau -SabahanLanguageHere!-
Hope ada lah kan...

--- Jom mulakan Ikuti step ni k' ---

-> Ok firstly, Blogger kenalah sign in Blog dulu...baru boleh start tuto ni *The most important step!
-> Pergi Dashboard blog 
-> Click layout
-> Click edit ( di ruangan favicon )
-> click choose file - tapi sebelum tu  kenalah download image favicon comel dulu 
Just clik kat Sini k' lepas tu kalau sdah dapat.. click save!

*Kan bertambah-tambah comey blog korang! *Easy right? smile. smile. smile. Give me a big smile!
Harap menjadilah ya..! 


- Assalamua'laikum >_< -



No comments: