Friday, 9 September 2016

My Top 5 favourite anime

Assalamualaikum! and Hello Reader!
Saya Hana,16 tahun,dan saya suka makan coklat :3

Pada malam hari jumaat ini bersamaan malam pertama cuti persekolahan,Hana mau share pasal ' My Top 5 Favourite Anime'.*hmmmmm................
For your information,Hana memang minat gila dengan anime jepun sebb jalan cerita dan lukisan dia sangat umphhh! interesting! impressive! tasteful! attractive! and wow! *hohoho sorry terover pulak!
kalau mau rasa betapa umph! dan wow nya anime jepun korang tengok lah anime yang Hana suggest dibawah ni.


Ok... start from number 5


  • 5.Ninja boy!
Ha... yang ni sejenis kartun favourite Hana and the siblings masa childhood suatu ketika dahulu... *cewah bunyi macam Hana dah tua pulak!. Btw anime ni ada siar kat astro ceria dulu.... sekarang pon *rasanya lah! heheh... ketara sangat Hana dah tk layan astro ceria.Actually bukan tk layan tapi adik2 Hana lebih minat tengok cartoon network. *  jawabnya kena layan cita rasa dorang lah! so Hana pon terikut-ikut tengok Steven the universe,Fin & Jack, and sometimes menyempat jugak tengok Sofia The First di Disney Junior even adik2 Hana dua2 lelaki. >< Btw, anime ni mengisahkan tentang kehidupan 3 orang budak yang menjalani kehidupan di sekolah ninja.Jalan cerita dia best dan lawak! anime dia sangat cute.

  • 4.Toradora
Anime ni sangat sangat sangat! amat sangat! super duper puper best nk mampus! * hohoho maafkan lah diri ini andai terover sekali lagi.Bagi Hana, anime ni sangat amat best sebab cerita dia mengisahkan tentang kehidupan seorang gadis pedek yang bersikap garang dan agak ganas tapi still nmpk perempuan.*Guess what? Hana memang layan habis anime ni sbb sikap dan fizikal watak utama(Aisaka Taiga) lebih kurang  dengan Hana :P *ngeh!.Actually anime ni berkonsepkan komedi romantik.*hokeh! >< Hana tak berapa layan sangt cerita romantik2 ni.. tapi cerita ni Hana layan sbb romantik2 nya tk overdose sngt.Lagi pun best nk mampus kan? so layan ja lah! 
Hana suggest kepada korang2 yang berniat mau jadi otaku tu tengok cerita ni.Sebab bermula dengan cerita ni korang akan terus falling in love dengan anime... *hohoho


  • 3.Kaze No Stigma
Hmm... ni pon one of my fav anime.Story dia berkonsepkan *dush! dush! I mean aksi... 
Hana suka tengok cerita aksi.Best! best! best! Anime ni sangat cute soundtrack dia pun best jalan cerita lagi lah super duper! Btw cerita dia ada selit2 love story jugak lah! :3 *hokeh! 
so.... ya! onto the next one!

  • 2.Magic Kaito
Ha! yang ni pon favourite Hana jugak! Hana started terfalling in love dengan anime ni since beberapa minggu lepas. Hana baru ja habis tengok semua episod Magic Kaito.Cerita dia mengisahkan tentang seorang pelajar skolah menengah bernama Kaito yang pandai gila buat magic.Dia ganti arwah ayah dia jadi pencuri terhandal yang selalu kembalikan barang curian secara senyap2.Actually cerita ni berkait-kait dengan Detective Conan sebab pencipta anime dia adalah orang yg sama iaitu Gosho Aoyoma.Tapi Mgic Kaito hanya ada 24 ep ja *How sad!
Btw Anime ni best teramat sangat2 amat! * huh! So silalah tengok! >,< *hohoh 

And my most favourite anime all time is...... *drum rolls please...

*dum! dum! dum! dum! dum! dum! *dushhh!!!



  • 1.Detective Conan
Hohohoh! Detective Conan always be the most favourite one *never change
Huh! rasanya yang ni nda payah cerita pun nda apa ni! *terkeluar terus bahasa sabah cik Hana >,< hohoho back to the tittle,Siapa tk kenal detektif cilik terhandal di dunia,Conan *hohoho actually cilik tubuh badan ja,tapi otak still Sinichi Kudo.Ok then! I bet semua orang tau anime ni kan? Best nk mampus *ofcourse * Mendebarkan and always thumbs up.... >< Anime ni sangat sesuai untuk orang yang fanatik dengan cerita misteri *like me... :D Btw Hana masih dalam proses habiskan beratus2 episod Conan ni... *slow-slow! sbb kalau tengok sehari berpuluh-puluh episod nanti lama2 jadi bosan. * kan? kan? Hmmm... so that's it! ;) 


Hmmm... ok lah! Hana mau cau cincau dulu! mau sambung tengok Detective Conan.*pssttt! kerja rumah esok2 pun boleh buat kan? #hohoho  #SyurgaDunia  #CutiSekolahBermulaHariIni   #Bahagia   #HoHoHo   #TapiJanganLupa   #HidupHanyaSementara #KehidupanDiduniaHanyalahKesenanganYangMenipu... #Sentap   #Ok!  T_T

:D

#Tapi  #SekaliSekalaTakApa #Kan?

Thanks For reading!
-Assalamualaikum!

7 comments:

Azey Ariez Azey Ariez said...

Hai Hanaa ! kak Azey pun suka tgk anime jepun gak ^^

Mizz'strawery Smile Mizz'strawery Smile said...

@Azey Ariez Yeah! kita geng! :D

Diarios Diarios said...

haii hana same lah kita! hehe
btw follow sini #215
follow back and keep in touch :D

faten.banana faten.banana said...

den tahap menangis bagai tengok sport anime ;'DD

Aina S Aina S said...

haii saya pon suka tgk magic kaito dan detective conan! Lukisannya lawo!

YumeeDream YumeeDream said...

alaa. anime kaichou wa maid sama tak masuk list ke? :p

Eyqa Zq Eyqa Zq said...

Always a fan of Detective Conan. Ok kita geng. ehehe.