Sunday, 20 November 2016

Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

 Holla Blog!


                


Please click the banner above for joining!
-Thanks for visiting dear visitor! :)


Saturday, 19 November 2016

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE -Day 3

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

 Holla!

                                       


Challenge day 3 - Appreciation post

Ya Allah! dah 3 hari Hana skip challenge ni! hohohoh #pemalasPunyaPasal... seriously~ Hana super duper malas sangat nk mengupdet blog.Type keyboard ni pun skarang dalam keadaan penuh keterpaksaan.Kemalasan tahap main game pun tak larat! hohohoh! selalunya kalau bab main game rajin ja jemari ni... hmmp! hmp! hmp! Kalau main game pun malas apatah lagi buat kerja rumah! >< (astagfirullah hal a'azim terdedah aib sendiri pulak! ) Ok lah straight to the point ja lah! #Malas_mau_membebel! >'<


  • Appreciation post
Hmmm.... apa mau ditaip ni? aduh! malas lah mau guna otak! kahkah kah~ apa kata kita skip ja challenge ni.hohoho Lagipun Hana nda tau apa yg mau ditaip ni... blur berabis bah! sampai tekeluar terus loghat semula jadi cik Hana.Tadi bukan main lgi speaking kehel! hohoho! Bah! itu ja lah... esok2 bila penyakit malas Hana dah sembuh,insya allah Hana sambung challenge ok? So itu ja entry tak berfaedah dari Hana.Bye then! 

-ThanksForVisiting!

#Doakan_Hana_Cepat_Sembuh!
#Pray_For_Hana




Tuesday, 15 November 2016

PRELOVED GIVEAWAY OLEH AA

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

 H o l l a !



                  



Hari ni Hana join another giveaway... Harap2 ada rezeki lah kan? ^^ hihih
Please click the banner above for joining!

- Thanks for visiting! ^^



7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE - A Movie Review

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

 H o l l a !

                                  


 #Day 2-A Movie Review

Hana ni bukanlah sejenis manusia yang gila movie but to accept the challenge Hana  kena juga buat review... So this is one of kinda movie that I ever watched before.

A crazy thing that called love

               Image result for a little thing called love


Yang ni sejenis movie thailand yg tak ada kiss scene yang Hana pernah tengok.Btw Hana tengok dengan cousin Hana beberapa bulan lepas.Actually cerita ni dah lama dah... cuma Hana ja yg baru tengok this year.

Pada Hana,cerita ni best and super funny! especially cikgu dia! >< hohoho so Hana suggest kepda sesiapa yg gila movie love story tu tengok lah movie ni.Comel + Lawak + Sedih = super best! 
Dan dijamin tiada kiss scene! Sinopsis... Mengisahkan tentang seorang gadis sekolah menengah yg jatuh hati pada senior dia.Tapi dia ni tak cantik.So dia sanggup berubah demi lelaki tu... alah nda best lah kalau kasi tau awal2 *hohohoh speaking sabah pulak! Btw tengok sendiri lah kalau mau tau cerita dia. ^^


That's all my movie review.Challenge day 2 accepted!
-Thanks for visiting!



Monday, 14 November 2016

7 DAYS, 1 WEEK BLOG CHALLENGE By saviors

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

 H o L L a !

                         

Holla! Hari ni Hana join challenge from saviors
Sila klik banner untuk keterangan lanjut.*tertakluk pada terma dan syarat. :D

Alang2 dah stick banner comel di atas so Hana decide untuk start challenge now!

#Day1 -> 5 fact about myself


  • Suka berangan!
Hana seorang yang sangat2 suka mengait angan2 *cewah ayat~ kahkahkah! >< Hana kalau dah berangan muka automatik berubah macam orang 'kurang sepuluh sen'.*Faham2 lah. hohohoh.
  • Lemah semangat!
Yang ni tersangat lah Hana.Kalau tak pengecut/penakut/lembik or cowardly means bukan Hana lah tu! Tapi muka bukan main belagak berani! ><
  • Budak gila pink!
Hana start suka pink masa Hana dalam perut mama lagi! *hohoho seriously kot! Maybe? Sebab waktu kecik dulu Hana suka pakai baju pink,seluar pink,itu pink,ini pink! dan sampai sekarang lah Hana jadi budak pinky! Sampaikan semua barang2 Hana bercolour pink.Beg sekolah,botol air,pencil case... dan buku latihan Hana pun colour pink! sampaikan orang sakit mata tengok Hana dari atas sampai bawah.Nasib baik baju sekolah still colour putih! hohohoh Tapi pink tu ikut jenis lah! lagi soft colour dia lagi lah Hana gila! Hana suka colour pink lembut ataupun pink terang yang seakan merun tapi soft! fulamak! thumbs up lah! hihihih 

  • Peminat bintang!
Hana sangat suka tengok bintang.Setiap malam (tengok mood) Hana akan tengok langit puas2 sampailah Hana tersengih sorang2 *entah apa lah yg difikirkan. -_- Hohooho yg pasti bintang2 yang bertaburan di langit malam sangat2 memikat hati,jiwa raga dan qalbu ini.*cewah! but seriously! Sampaikan Hana simpan angan2 nk beli teleskop sendiri.(Konon2 nya nk mencerap langit) hohohoh nampak tk betapa fanatiknya Hana dekat bintang.I dream to be like sirius (bintang yg paling terang) tapi angan2 tu takkan tercapai sebab jadi canopus (bintang kedua terterang) pun Hana tak layak! *hmmm... T_T But at least impian untuk miliki teleskop tu tercapai pon jadilah kan?
  • Budak tadika sesat sekolah! *ehh?
Hah! yg ni kinda fun fact about me! Ye lah umur dah 16 tahun,duduk kelas tingkatan 4 tapi sekali pandang fizikal macam budak tadika sesat sekolah! hohohoh! #redha ><

Ok then! I'm done the challenge...esok sambung! ^^

-Thanks for visitng! 



Sunday, 13 November 2016

Mega Giveaway By Blogger's Family

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

 H o l l a !



     


Sila klik banner di atas jika berkeinginan untuk menyertai *hamboi! ayat skema.><


 Instagram Hana : chie_idr

Hana tag kak Aisyah
- Thanks for visiting! ^^