Friday, 12 January 2018

Piano Lesson


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

H O L L A !

Memandangkan Hana tengah cuti SPM,so macam-macam ragam lah yang Hana buat kat rumah.Kejap meroyan nak belajar masak,kejap nak layan drama,kejap nak jadi ulat buku.... ha yang terbaru ni Hana tiba-tiba terfikir nak belajar piano.

Mr.Father seorang guru sains merangkap guru muzik secara sampingan.So kat rumah Hana ni macam-macam alat muzik ada.Guitar,keyboard,flute... so Hana terfikir lah,why not try something new? *ewah ayat acah-acah bimbo gittchu! hahaha gurau ja! 

Hana kalau dah semangat nak buat something sekarang jugak Hana akan buat.Tapi once dah give up,susah betul nak go on.Hadoi...  nak dipendekkan cerita Hana sekarang ni bukan main bersemangat lagi belajar piano kat youtube.Stress jugak lah as a beginner... tapi rasa puas bila dapat ikut irama lagu dengan betul dan merdu.

Peter Plutax adalah favourite youtube channel yang Hana selalu refer untuk belajar piano.Hana pernah belajar lagu a thousand years by Christina Perri waktu form 3 dulu *after pt3* then tiba-tiba belajar balik ni dah tak ingat semua kod lagu tu~ hmm hmm hmm T_T 






Nampak quite easy right? tapi as a beginner macam Hana memang rasa struggle jugak lah nak follow left,right handed bagai.... huhuhuh T_T 



Thanks a lot sudi visit as usual.^^ Komen Pinkish bunny kalau nak masuk dalam bloglist Hana <3 heheheh ^^ salam jumaat!!!! :) dah alkahfi ke tu? 



21 comments:

Warisan Petani Warisan Petani said...

Penuhilah masa lapang dengan aktiviti yang bermanfaat.

Mizz'strawery Smile Mizz'strawery Smile said...

@Warisan Petani baiklah.... T_T heheh ^^

✿Cik Cappuccino Latte ✿ ✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Ehh ada tau apps piano dalam google playstore ni , adik CCL selalu buang masa dengan piano dalam handfone dia.kadang CCL pun terjebak sekali . Best main bila code dia bagi sekali

Flavnesz Flavnesz said...

Bestnya reti main alat muzik..! But piano memang interesting pun but since memang takde rezeki nak belajar benda tu, admire org yg reti main je mampu.. hehe

Siqah Hussin Siqah Hussin said...

Rindu pula nak main game Piano Tiles. Hihi. Main game tu dah rasa macam pemain piano dah :D

Good luck Hana in learning piano. You can do it :)

Tasya Tasya said...

Blogwalking here kak Hana^^
https://syasyacreatingideas.blogspot.co.id

Maaf ask kat sini

Hazrina Halim Hazrina Halim said...

wah..bestnye belajar main piano..

galaksi viral galaksi viral said...

Wah, hebat kak Hana boleh main alat muzik. Nanti lama2x mesti kak Hana dah master main piano nanti. Terbaik kak. :)

Farah Farah said...

Cemburu dengan orang yang pandai main alat muzik ni T__T

Fatin Shahrizam Fatin Shahrizam said...

Wahh nanti dah pandai buat vid tauu. Kak ftin nakk dgar jugak!!

cik renex cik renex said...

Bljr dik jangan tak belajar. byk ag masa ni smtara nk smbung belajar kan.
rugi kalau biar xde wat pape

Raydah Raydah said...

fuyooohhh. music is definitely not for me i guess

farhanna jafri farhanna jafri said...

wahhhh bestnya ada banyak peralatan musik. Betul, why not try something new. Good luck Hana! Nanti belanja la satu video :P

dear anies dear anies said...

nnt ajar laa kami main instrument.. dpt tau basic pn ckp 😊

Dhiera nadhirah Dhiera nadhirah said...

tudiaaa. kalau expert nanti boleh la ajarkan orang pulak hana. peralatan muzik semua dah ada.

Anis Farhana Anis Farhana said...

Bestlah ada banyak instrument dekat rumah. Teringin jugak nak main tapi tangan kayu hehehe :)

Nur Azian Jaafar Nur Azian Jaafar said...

Fuhhh seronoknya hana.. kalau cikyan, cikyan try semua.. ok tak ok, tu lain crita.. hahaha

Atie Zieya Atie Zieya said...

selalu impress dgn org yg pandai main instrument ni...
nt dah pandai.. buat la video byk2 tau

mamapp mamapp said...

Eloklah Tu alang2 ayah guru muzik tuntutan ilmu dgn dia.. kalau belajar kat luar Mahal juga Tu

Jaja Zaleha Jaja Zaleha said...

Belajar alat muzik macam piano ni boleh melatih otak jadik kreatif tau..sebab aktifkan otak kanan gitu. Good luck Hana!

Auni Sofea Auni Sofea said...

Alahai..mana ntah budak kecik ni? Rindu dah rasanya