Wednesday, 28 February 2018

Star Friend

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!!





Hana sebenarnya dah lama teringin nak ada kawan yang minat mengkaji tentang alam especially bintang.

Kalau ada kan best...

Boleh sama-sama kumpul duit beli telescope... malam-malam boleh teman each other mencerap langit... tengok buruj,cari polaris,cari Sirius,cari alnilam... Hahaha! Alangkah bahagianya...

Mungkin kitaorang boleh bina tempat rahsia khas untuk cerap langit.Macam rumah pokok ke? ^^ atau... panjat bumbung sama-sama hehe >_<

*psstt! Sepanjang pengalaman solo-yolo mencerap langit,Hana dah banyak kali kena bebel sebab suka panjat tempat-tempat tinggi haha! Bumbung rumah dah berapa kali Hana panjat,almari bilik pun ada jugak hahaha pokok pun pernah waktu kecik dulu-dulu hahah ^^*


Malangnya I don't have that kinda friend...

T^T susah nak cari kawan yang betul-betul  'kamching' dengan kita kan? 
.
.
.

^^

So Hana saja nak tau... korang minat tak dengan bintang? *saja lah nak tanya... kot-kot boleh teman Hana panjat bumbung malam ni hehe! ^^



Thank you sudi singgah... mungkin lepas ni Hana dah tak aktif berblog dan tengah berkira-kira nak delete blog ni sebab banyak sangat mengarutnya hahah ilmiahnya kurang.T^T And March is around the corner... so cuti SPM dah nak habis... ^^ doakan result SPM Hana mencapai target ya! :3  *supaya Hana tak kena rebus dengan Mr.Father hahaha ^^ thank you <3



23 comments:

Auni Sofea Auni Sofea said...

Dulu masa kecik-kecik sekolah menengah, suka jugak counting stars. Tiap kali pergi camping sekolah, malam-malam tengok bintang sebab biasanya kawasan hutan yang nampak langit, bintang banyak. Tp skrg tak ingat bila last tengok bintang..busy weh..haha

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea Siyes kak? ^^ nanti teman Hana panjat bumbung ya hahaa! :3

Wahidah Aziz Wahidah Aziz said...

You are not alone Hana. I loveee space so much. Dulu time kecik selalu berangan nak beli teleskop bila besar. But tak beli sampai sekarang. One fine day insyaAllah

dear anies dear anies said...

mcm kecik minat laa jg sbb tertanya2 mengapa ia cuma muncul waktu mlm je knpa bkn siang ;-)


p/s tak payah laa delete biar kan... ada masa update mcm selalu... ;-)

Nur Azian Jaafar Nur Azian Jaafar said...

minat tu...minat...sebab dalam mengkaji bintang, boleh juga mengkaji hati hana sebagai bintang hati kita....chiaa chiaaa chiaaaaaa...

nak join malam ni..hana tengok kat sana, cikyan tengok kat sini keh...nanti cikyan kirimkan salam cinta kasih sayang dan rindu pada bintang tu..jangan lupa balas ya hana...hiiiii~

Hana Chie Hana Chie said...

@Wahidah Aziz Wahh! akak pun teringin nak beli teleskop?! ^^ good luck tau! :3

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies Ok sis! Hana tak jadi nak delete sebab sayang dengan blog senget ni hahaha <3 thank you sudi suport Hana ^^

Hana Chie Hana Chie said...

@Nur Azian Jaafar Ok set! hahaha Hana roger2 cikYan guna kuasa telepati tau! hahaha ^^ jangan lupa malam ni pukul 10 hahah :3

farhanna jafri farhanna jafri said...

suka jugak stargaze bila serabut dengan hal dunia. Masa study suka sangat stargaze tapi sebab takde telescope tengok direct je lah. Hana, jangan lah delete blog. Tak kisah lah content macam mana pun, sebab kadang kita bukannya sedar post merapu kita lighten up hidup orang lain. Stay strong and write your journey in here. :)

Hana Chie Hana Chie said...

@farhanna jafri thank you for the motivation kak FJ ^^ Hana sayaangg blog ni tapi kadang2 rasa macam diri ni poyo or gediks lebih2 macam attention seeker hahaha ^^ but your words inspire me so much! <3 Thank you!!!! >_<

Azah Rahaman Azah Rahaman said...

best apa ada rumah atas pokok. hahaha.


p/s: no no no. jangan delete blog dik. ni semua kenangan kita! nanti tatau la apa terjadi di masa lepas kan. goodluck SPM tauu. buat the best.

Raydah Raydah said...

hi cutie, nnt free mai la join GA akak sini kay

http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

Hans Hans said...

saya suka tengok jer
tak minat nak mengkaji dalam2
hahah

Ana Suhana Ana Suhana said...

Jangan delete. Nanti menyesal. Blog hana ikut hana lah nk buat entri apa. Just do what u want. Good luck for spm result.

Hana Chie Hana Chie said...

@Azah Rahaman Thank you kak Azah! ^^ heheh nanti kita bina rumah atas pokok ya hahah! :3

Hana Chie Hana Chie said...

@Raydah Thank you for the invitation kak Ray! <3 Hana dah join ^^

Hana Chie Hana Chie said...

@Hans Jawapan standard kawan2 Hana macam tu lah hahah! ^^

Hana Chie Hana Chie said...

@Ana Suhana thank you for the motivation kak Ana ^^ Inshaallah Hana tak delete hehehe <3

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

Suka tengok bintang bila berangan.. kikiki..

Janganlah close down blog.. once in a while bila free boleh je keep on update.. Tak semestinya hari-hari..

Atie Zieya Atie Zieya said...

this is so interesting!
one more good point about u..
suka bintang! wow i wish i am as think kind of people
org ckp.. org yg kaji bincang ni.. ROMANTIK hehehe

Hana Chie Hana Chie said...

@Shahida Dzulkafli Thank you for supporting me kak Sha ^^ terharuuu!!!! T^T heheh inshaallah lepas ni Hana aktif berblog since tak jadi nak delete hahaha! :3

Hana Chie Hana Chie said...

@Atie Zieya hahaha romantik ke Hana ni? ^^ ngok ngek ada lah! hahah :3but you are sure sweeter than romantic things <3 thank you for visit! ^^

Auni Sofea Auni Sofea said...

@Hana Chie boleh xde hal..bila nak panjat bumbung ni? Haha