Monday, 5 March 2018

Motivation week challenge Day 1 - Who you are









بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



Holla!

Day 1 - Who you are 

Untuk motivation week challenge day 1 Hana nak share pasal siapakah sebenarnya Hana di sebalik coretan-coretan dalam blog Polaris ni.*Halamak part ni scary sikit T^T Habislah.... mesti ramai yang meluat punya! 


Sesi memperkenalkan diri :

Saya Hana! Nama penuh Farhana binti Idrus.Berumur 18 tahun tapi sekali pandang nampak macam budak 12 tahun gara-gara memiliki tubuh yang agak kecik tahap orang asyik tanya " Hana dah akil baligh ke belum? " aihh! Jawapannya " saya 18... awak rasa?! " hohohoh Beliau jugak sering digelar bimbo berhati gangster disebabkan memiliki asas-asas pertahanan diri yang agak power hahahaha! *konon ja tu... Tapi tak perlu risau tahap pakinson takut nak singgah blog ni sebab beliau belum pernah cipta sejarah patahkan tulang orang hehe >_<  *Defensive for some specific reason*

Hana seorang yang obsess dengan cutee stuff,stars,fairytale,disney princess,bunny dan asmr eating sounds.

Selepas penjenayah,beliau paling benci dengan manusia yang suka mengumpat dan memperkecilkan orang lain.Sebabnya beliau seorang yang ada penyakit insecure dengan peribadi beliau sendiri jadi beliau faham apa rasanya diperkecilkan dan menjadi bahan umpatan.

Memiliki beribu orang kawan tapi hanya satu orang sahabat yang betul-betul beliau percayai iaitu ibu beliau sendiri.

Masih keliru dengan identiti diri beliau,kejap-kejap nak jadi princess,kejap-kejap nak jadi Detective Conan,kejap-kejap nak jadi superhero yang kelihatan cool dan gagah perkasa itu... akhirnya beliau memilih untuk menjadi budak brutel yang berpakaian ala-ala sailor moon.(Spesis yang pakai baju warna-warni siap bawak beg sandang yang ada gantung keychain besar kedabak)

Dan...


Impian adalah misi utama beliau di atas muka bumi Allah ini.Jihad Fi Sabilillah!!! Hayya Hayya bil jihad!!! ^^

~ Sekian.Salam perkenalan hahahahah! 
Jap! Jap! Beliau tu siapa?! Hehe confuse pulak! * btw Hana adalah beliau dan Beliau adalah Inner Self seketul Hana.Got it?! :3



Sorrylah kalau rasa Hana ni pelik or what... tapi guess what itulah diri Hana.
Bak kata kak Ana " ini blog Hana so suka hati Hana lah nak post apa pun" heeeeeee :D <3 bye! Cau dulu! ^^ *hohoh gangster en? :3



24 comments:

ejulz ejulz said...

Selamat maju jaya dlm pelajaran..

Hana Chie Hana Chie said...

@ejulz hahah thank you! ^^

Warisan Petani Warisan Petani said...

Ha ha ha baru tau

Hana Chie Hana Chie said...

@Warisan Petani lepas tau ni mesti terus banned blog Hana kan? hahaha ^^

Nur Azian Jaafar Nur Azian Jaafar said...

hana yg comel lagi gojes..semoga jadi pejuang agama yg sgt berguna suatu hari nanti..semoga jd muslimah yg baik, bijak dan berjaya...love u to the moon and back !

farhanna jafri farhanna jafri said...

insecurities tu semua orang tapi confident tu yang payah nak ada, so be confident with yourself and be bold okay? :)

Auni Sofea Auni Sofea said...

Hahahahah..comelnye. Nak jadi princess ke nak jadi detective conan? Better jadi powerpuff girl, kuat dan manis

Hana Chie Hana Chie said...

@Nur Azian Jaafar comel lagi gojes? Ahaks! ^^ Hana ni gangster tau cikYan hahah! ^^ Thank you sudi doa untuk Hana... semoga doa tu melantun kat CikYan balik... aaamiin ^^ and love u too three Four Five!! :3

Hana Chie Hana Chie said...

@farhanna jafri Woahh! Kak FJ sungguh menyelami jiwa Hana.. hehehe ^^ thank you for support!!! <3

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea yah! Hana memang power puff girl pun!! Hahah ^^ <3

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

Kikikiki.. Gelak je akak baca pengenalan seketul hana yang comel ini.. dont worry as time goes by you find what you want to be.. Just treasure every moments as you yourself..

Atie Zieya Atie Zieya said...

in japanese.. bimbo maksudnya MISKIN...
so kak atie confuse jup.. bimbo in Malay apa eh?
well.. princess yang boleh berinvestigate...
gonna be fun!
sbb mostly princess kan lembik lembik belaka.. asyik kena dera..
so yeah.. u are different than DISNEY!

neways!!
have a good life sweety

Hana Chie Hana Chie said...

@Shahida Dzulkafli thank you kak sha!! ^^ heheh inshaallah soon.. soon.. ^^ thank you sudi motivate seketul Hana ni heheh <3

Hana Chie Hana Chie said...

@Atie Zieya Bimbo tu orang kata macam gediks hahah! ^^ thank you for the sweet motivation words!! Kak Atie sweety!! Heheh <3

dear anies dear anies said...

nk jadi princess kena cari prince dulu hahaha

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies Hahah tak nak! ^^ hohoh Hana ni princess independent tau! Heee :3

Fatin Shahrizam Fatin Shahrizam said...

hahaaa comel jeaa describe. Suka laa skrang trend kot warna warna kontra ni. haaaa. Panggil hana sailormoon laa lpas ni ^^

Hana Chie Hana Chie said...

@Fatin Shahrizam hahah! ^^ ramai ja yg panggil Hana sailor moon! ^^ ahaks!! :3

Azah Rahaman Azah Rahaman said...

hahaha. takpe masih keliru dengan identiti diri. akak umur 22 tahun pun macam blur lagi dengan kehidupan ni. haha

Hana Chie Hana Chie said...

@Azah Rahaman Ya... dan Hana tengah gigih push diri untuk jadi matang! ^^ no senget2 lagi! haha :3

anak denesor anak denesor said...

sailormoon ayu la mek..tkpe..utk version you ape pon boleh

Hana Chie Hana Chie said...

@anak denesor

sailor moon ayu... ^^ cuma Hana ni je yg acah2 sailor moon tapi sebenarnya gangster! Huahuahua!! :3

Erni Hasmiza Erni Hasmiza said...

24 tahun hidup atas muka bumi ni baru tahu apa maksud bimbo haha. By the way, novelist to be, jangan rasa insecure sangat dengan diri sendiri tapi bangga lah dengan diri sendiri walaupun cuma seketul Hana, you're cute as a your blog, sweety

Hana Chie Hana Chie said...

@Erni Hasmiza

Thank you untuk kata2 manis kalah gula kapas tu ya!! ^^ Hana appreciate gila2 tau! Hehehe <3