Sunday, 4 March 2018

Motivation Week Challenge!







بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 




HOLLA!!! 


Hana nak buat cabaran untuk diri sendiri yang berlangsung sepanjang 5 hari bermula esok.Cabaran ini Hana buat suka-suki ja untuk bagi semangat kat diri yang bakal membuat perhitungan semula dengan Mr.SPM bulan 3 ni.^^ btw challenge ni diinspirasikan oleh kak Azah.Sila terjah SINI untuk keterangan lanjut.heheh and tak ada specific banner disediakan untuk challenge ni.Sebab Hana senget yakmat bab-bab bendaklah ni.Tak reti dan tak kesah! Haahah.Each post punya picture bergantung kepada ihsan  Google! Hahah.



  • Day 1 - Who you are
  • Day 2 - List of your Dreams
  • Day 3 - Favorite motivational words 
  • Day 4 - Favourite Motivation Song
  • Day 5 - 5 promises for yourself


Hana buat guna 2 bahasa English and Malay depends on mood.Kalau rasa nak mengarut kaw-kaw guna bahasa melayu kalau rasa nak serious guna English hahahaha! ^^ Plus, kalau ada yang nak join sekali pun boleh.^^ but buat challenge versi sendiri lagi tip top! *sebab kita tahu cabaran apa yang sesuai dengan peribadi kita kan?  Kalau Hana yang jenis cepat down,cepat insecure... asyik ngok ngek ja eloklah muhasabah diri dengan suntikan motivasi ciptaan sendiri hehe :3

So nantikan post pertama Hana untuk challenge day 1 esok *hahah kekwat kenkonon banyaklah sangat reader kat blog ni hahaha! 




24 comments:

Hans Hans said...

hehehe
rajin
bagus2

Hana Chie Hana Chie said...

@Hans wuishh! jarang orang cakap saya rajin hahah!

Azah Rahaman Azah Rahaman said...

hahah. goodluck dik! daku menanti gamemuuuuu :P

Hana Chie Hana Chie said...

@Azah Rahaman hehehe ada jugak orang look up entri blog Hana ni ya ^^ thank you for support <3

Nur Azian Jaafar Nur Azian Jaafar said...

bagus bagus..at least boleh la cikyan membaca entry awk pada setiap hari..hahahhahaha...cecepat buat tau...nak baca gak details ttg awk..hihi..

Ana Suhana Ana Suhana said...

Yeah. At least ada idea nk buat entri kan. Good luck hana. Looking forward for ur first challenge.

anak denesor anak denesor said...

wotwott tak sabar nak tgk...chaiyokk

Hana Chie Hana Chie said...

@Nur Azian Jaafar alah... nanti cikYan meluat pulak baca entri Hana hari2 hahah

Hana Chie Hana Chie said...

@Ana Suhana Thank you for support kak Ana ^^ <3 heee :D

Hana Chie Hana Chie said...

@anak denesor Yeahh chaiyok! chaiyok! hahah ^^

Aida Hana Aida Hana said...

yayy hana! menarik challenge ini! Okey tak sabar..akak tngguu.. ^_-

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

Wah.. Bagus.. bagus.. Good luck dear..

Atie Zieya Atie Zieya said...

i am so looking forward to read this!!!
all the best hana-chan ^^

Hana Chie Hana Chie said...

@Shahida Dzulkafli thank you!! ^^ Good luck untuk akak jugak!! :3

Hana Chie Hana Chie said...

@Aida Hana Thank you for support kak Aida!!!! ^^ <3

Hana Chie Hana Chie said...

@Atie Zieya Thank you kak Atie sweetyy!! <3 ^^

farhanna jafri farhanna jafri said...

nak join tapi challenge yang lama pun berhabuk tak siapkan lagi hahaha good luck hana!

Auni Sofea Auni Sofea said...

Okay esok akak follow..nak jugak termotivasi tapi malas nak tulis, nak baca Hana punya jek :P

Hana Chie Hana Chie said...

@farhanna jafri Good luck untuk challenge yg dah berhabuk tu heheh ^^ slow and steady! :3

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea thank you sudi baca kisah Hana hehehe ^^

Warisan Petani Warisan Petani said...

Sekurang2anya ada modal nak buat entri selama 5 hari berturut2 ni

Hana Chie Hana Chie said...

@Warisan Petani Ya... ^^ dan sekadar nak bagi motivasi kat diri heheh ^^

dear anies dear anies said...

bgs tu bekalan agar blog 'boleh hidup' ;-)

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies yah! Hana tengah nak masukkan roh kat blog ni haha! ^^