Thursday, 8 March 2018

Motivation week day 4 - Motivation songs list


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!


Day 4 - Favourite Motivation Songs List

So challenge motivasi Hana dah nak sampai ke episode akhir!!! Weeeee!! :D means lepas ni dah tak perlu nak acah-acah blogger active lagi dah heheh,and Hana ada hak nak hilang pada bila-bila masa :3 sebab kontrak akan tamat esok! hahah ^^ So Yah! Tanpa membuang masa Hana nak share tentang lagu-lagu motivasi yang menjadi peneman Hana setiap kali Hana rasa down  (semestinya di samping ayat-ayat suci al-quran,zikir dan nasyid) in case korang terdetik hati nak mengecam hahahaha! ^^



  • Miley Cyrus - The climb



Fav Lyrics : Ain't about how fast I get there,ain't about what's waiting on the other side~~~~

Hana pernah nangis tahap keluar hingus masa hayati lagu ni... T^T waktu tu rasanya pertengahan tahun 2017 kot... masa Hana dibuli teruk dengan Mr.SPM! :( Seriously lirik lagu dia sangat memberi inspirasi kepada Hana... dan sememangnya Hana tengah climbing untuk ke puncak kejayaan pada ketika itu... heheh pinjam ayat budak sastera jap! >_< tapi Hana suggest jangan dengar selalu lah... sebab nanti tak umph! dia punya motivation power tu bila dah dengar selalu... hakshaks~



  • Barbie - Written in your heart


Fav Lyrics : When you live your dream you'll find destiny is written in your heart~~~

Hana minat semua soundtrack2 barbie tapi yang ini antara yang paling favourite... sebab kebanyakkan melodi dia menepati cita rasa telinga Hana.^_^ Kena pulak dengan lirik yang motivate kaw-kaw perghh! Memang layan habis lah kan? Hahaha sorry tergangster tanpa sengaja lak dah.Hehehe :3


  • Try Everything - Shakira



Fav Lyrics : Bird don't just fly... they fall down and get up! Nobody learns without getting it wrong

Siapa minat Zootopia?!! Sep sikit! dengan Hana heheh ^^ Lagu ni agak rancak dan ada power yang tersendiri.Setiap kali dengar mesti rasa nak menari hohoho ~


  • Tiffany Alvord - Raise our voices



Fav Lyrics : I can be a hero,I can be strong, I'm not a bird or plane they should know my name not just the girl~~~

Ni lagu Barbie jugak... tapi di'cover dengan jayanya oleh Tiffany Alvord... seorang youtuber berjaya yang Hana adore since 2014 heheh :3 Lirik lagu ni pada Hana ada miracle tersendiri yang boleh mendetik hati sesiapa *termasuk budak brutel macam Hana ni untuk berani jadi apa sahaja yang kita impikan :3

  • Sofia the first - Believe in your dream



Fav Lyrics : Dreams is a promise that you make to yourself.... so don't leave em lying way up on some shelf~~~

Hmm... makin lama makin hilang idea nak taip apa >_< sebab huraian macam lebih kurang ja kan dari tadi...hohohoh 'Power' 'Miracle' hah apa lagi ayat yang extraordinary nak dibubuh ni?! :3 Hmmm... ok lah Lagu sofia the first semua motivation type! Tak caya?! Sila buang tebiat pegi layan sofia the first dari episode 1 sampai yg current punya episode... heheheh *pabila Hana dah malas nak menghurai  :3

  • Fight Song




Fav Lyrics : I might only have one match,but I can make an explosion 

Lagu ni rancak! Best! Ada power untuk motivate seseketul manusia dan.... apa lagi ko nak? Ko layan je lah hahahah (tu bukan ayat Hana tau! Tu ayat abang rokers Kchup studio kat youtube) huahuahua  >_<




- Thanks for visiting!!  I'm absolutely tooo lazy to describe each of em hehe so that's it!  Comment down below what's yours k?! Wufvyuuuuu <3 nite! nite! ^^ *sesekali menggediks :3 heheh.Thank you sudi visit tau!!! Selamat Bermotivasi! ^_^


16 comments:

ejulz ejulz said...

terbaek..

Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
1. SEGMEN JOM TUKAR2 BLOGLIST DARI EJULZ
2. Hari Bahagia
3. Cash Giveaway by FarhanaJafri
4. Cara nak dapatkan semula folder dalam pendrive

Hana Chie Hana Chie said...

@ejulz

Done visit you back!! ^^

Auni Sofea Auni Sofea said...

Yang familiar cuma lagu Shakira tu je, itu pun sebab tengok Zootopia. Lepasni boleh try dengar lagu Sofia The First tu pulak la..kartun je minat :P

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea

Trylah tengok sofia the first! ^^ banyak motivasi kat katun tu hehehe :3

anak denesor anak denesor said...

AD selalu dengar try everything and the climb..hehhe best kan nak layan lagu tuh..motivate terus

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

Wow.. nice sharing hana.. ada lagu yang kak sha tak pernah dengar.. Kak sha suka lagu-lagu rancak sebagai pembakar semangat bila buat kerja.. kikiki.. Sebab kerja key in data buku kadang-kadang memenatkan..

Azah Rahaman Azah Rahaman said...

smua lagu omputih! hahaa. azah harap je budak eng communication tapiiii laggu omputih xminat sangatt

MiYOKO SuKi MiYOKO SuKi said...

comel sgt lagu2 tuu

Atie Zieya Atie Zieya said...

among all.. the climb is my fav too.. till now...
Wah!! jgn la hilang lama2 yeee nanti.... RINDUUUU

Littlexme Littlexme said...

thank uu for these songs! cute je semua and sedap haha really need a motivation sekarang sebab next week sya exam huhuhu

Ana Suhana Ana Suhana said...

The Climb tu fav lagu kak ana dulu tau. Suka dgn lirik dia.

mrhanafi mrhanafi said...

wah..rajin juga mengumpul lagi motivasi begini..

bagus-bagus untuk kesihatan minda

Hana Chie Hana Chie said...

Thank you for your kind words!!! May Allah bless each of you... ~aamiin ^_^

Siqah Hussin Siqah Hussin said...

The CLimb is my motivation song too! High five! :D

dear anies dear anies said...

lagu2 yg comel ;-)

farhanna jafri farhanna jafri said...

Minat Barbie rupanya Hana ni hahaha comel je. Sama lah suka lagu The Climb dengan Fight Song. Lagi satu, lagu Strip Me Up - Natasha Beddingfield