Saturday, 7 July 2018

I am a Fighter!!






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!

.
Fuhh! 2 minggu tak update! patutlah sendu semacam ja PV blog ni >_< alhamdulillah,Hana ada ja ni.Tengah bizai pikir masa depan dengan Mr.STPM :3 hehehe
.
So what had I through for the past 2 weeks?
.
Honestly,I've been busy with  unendless duty as a human.You know,duty as a daughter,student and a sister to Aliya Zulaikha :3
.
Hah! Tu lah pasai dia blog terbengkalai.Hohoho besalah.Pompuan.Kat sekolah kena struggle kat umah pon kena struggle jugak :P hewhewhew.*acewahh! Acah anak pompuan mithali pulak dah! Kaki nak kaki? Hohoho :P
.
Honestly,since habis cuti raya tu,Hana lalui hidup yang dipenuhi dengan ke'struggle'an yang tak dijangka.Emosi pun mudah terganggu dalam masa yang sama.Asyik rasa nak nangis ja... sometimes terpakasa cari bahan untuk force a laugh supaya dapat stabilize mood yang asyik down tak sudah-sudah.Entah lah kenapa?? sehari tak rasa down macam tak sah! :'( It makes me tend to feel empty!.:') 
.
And everyday feels like a battle... Hari-hari yang dipenuhi dengan ayat " You Can and You Will!!! "   " Kau kuat! "   " lantaklah! Redah ja! "  yang Hana lontarkan extremely loud dalam hati for every single tough moments.Hari-hari yang dilalui dengan sesi menjerit lepas geram dekat bilik tidur.Hari-hari yang diisi dengan bahan-bahan motivasi buat penguat diri.:') Dan... air mata kalau tak tumpah dalam satu2 hari tu,dah dikira satu miracle buat diri yang suka acah gangster ni! And feeling like budak Hana tu dah memaktubkan diri dia dalam lagu 'fight song!' setiap kali dia rasa nak give up.
.
You know what? ^^
.
She learn that she's strong... and capable!
.
Yes she is!! :') Sejak dua menjak ni Hana belajar untuk kuat kerana Allah... walaupun hakikatnya 'it's easy to say and hard to be proved' but she's trying!  :') Hana cuba untuk kuat sebab  dia tau,yang dunia ini neraka untuk orang beriman dan syurga buat orang kafir...
Jadi dia pilih untuk redha dan kuat hadap halangan demi halangan yang tak berkesudahan tu... She knew it's just a temporary pain.And at the end,it's gonna worth it! YES it is! ^^
.
Ujian jika dilalui dengan rasa redha dan tabah,akan menjadi asbab untuk Allah hapus dosa-dosa kita.... dan dengan ujian juga,kita akan terdorong untuk dekat dengan Allah.Just in case kalau kita sedar,yang Allah uji sebab sayang.Instead,kalau kita anggap ianya beban,maka makin jauh lah kita dengan sang Pencipta.kan? Kan? :')
.
So yah.I choose to stand firm! Because that's the only choice I have when I don't wanna lose again!
.
Sekian sesi luahan perasaan dari Hana yang dibuli teruk oleh Mr.STPM.hahah hamboi! Bunyik macam kejam sangatlah Mr.STPM tu ya... :P hehe tak lah jugak.Just it's quite hard when you dream to get 4.00 and at the same time you face some other problem that you choose to settle it by your own.T^T huhuhu besar masaklah Hana ni senarnya... tak apalah! Hana kan gangster! :P heheh :')
.

Sorry lah,kalau Hana selalu lambat balas komen visitors blog Hana yang baik hati tu .^^ Tapi seriously masa lapang Hana sangatlah limited edition.Hehehe so harap memahami lah ya ^_^


18 comments:

Raydah Raydah said...

it's normal. semua org takkan terlepas drpd masalah. masalah akan sentiasa ada. be strong okay. masalah yg datang tu akan mematangkan kita secara tak langsung. so bila masalah dtg, be thankful because there's always a reason behind it.

Hana Chie Hana Chie said...

@Raydah

Mungkin sebab Hana tak berapa matang lah Allah uji kaw2 huhuhu... T^T thank you for the motivation kak Ray <3
.
Let's be strong together!! ^^

Raydah Raydah said...

@Hana Chie awwww u r most welcome. semua org akan lalui proses yang sama. stay strong and be positive okay. take care tau.

farhanna jafri farhanna jafri said...

dah pernah rasa apa yang hana rasa, setiap kali dibuli dengan ujian kehidupan memang tak kuat tapi setiap kali solat doa supaya allah kuatkan semangat, tabahkan hati tempuh ujian yang ada. Menangis tu perkara biasa tapi bila dah berjaya harungi tu rasa bersyukur lain macam. Tak rasa nak bangga dengan sesiapa pun cukup cuma kita dengan dia je tahu.

Auni Sofea Auni Sofea said...

Tengah bizai? Bizai? Pun boleh. Memang betul sibuk sangat dengan Encik STPM sampai typo tu..caiyok..caiyok Hana!

dear anies dear anies said...

manusia mana yg x de masalah kecuali org gila je hana... tp bila tgk adik kecik, tentu terbang segala masalah kan? ;-)

anak denesor anak denesor said...

there will be a rainbow after the strom..so stay strong dear

Eeiou _ Eeiou _ said...

Stay strong girl! Remember there's always rainbow after the storm. hehe. Wish you all the best <3

Ana Suhana Ana Suhana said...

Semoga dipermudahkan segala urusan seharian hana. I know u can do it. U go girl.:)

dear anies dear anies said...

hadiah da pos. gn pos biasa (flexi)

Hana Chie Hana Chie said...

@Raydah

Triple thank you kak Ray!! <3 <3 <3

Hana Chie Hana Chie said...

@farhanna jafri

T^T T^T T^T kak FJ sangatlah menyelami lubuk hati ini...
.
Thank you for your kind words :') I'm taking it as reminder <3 <3 <3
.
Let's rise up together!!!

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea

Hahahah ni Mr.STPM punya kerja lah ni >_<
.
Thank you for supporting kak! ^^

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies

Ha'ah kak! T^T sebaiklah ada Aliya Zulaikha buat pengubat stress hehehe :3

Hana Chie Hana Chie said...

@anak denesor

SOOO agree!! :') means I have to wait until the storm ends and brings a lovely rainbow :D

Hana Chie Hana Chie said...

@Eeiou _

Thank you! thank you! thank you!!! T^T I'll keep the quote forever! heheh :D

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies

Thank youuuuuu kak Anies!!! <3 <3 <3

Hana Chie Hana Chie said...

@Ana Suhana

Thank you for supporting me kak Ana!!! <3 <3 <3