Showing posts with label Segmen. Show all posts
Showing posts with label Segmen. Show all posts

Sunday, 14 January 2018

" HAPPY BIRTHDAY SISHAWA DOT COM "


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



www.sishawa.com

Hai awak awak semua. Kalau nak tahu SIS HAWA sedang meraikan ulangtahun blognya yang pertama sekarang ini. Awak semua turut di undang untuk memeriahkan lagi suasana dengan menyertai contest HAPPY BIRTHDAY SIS HAWA DOT COMyang awesome!

Contest ni terbuka pada semua blogger Malaysia dan hadiah yang di tawarkan adalah sangat-sangat lumayan. Antaranya,WANG TUNAI $$$ dan lain-lain hadiah sampingan yang menarik dan best!! Seramai 10 pemenang akan di cari dan hadiah akan di tambah sekiranya jumlah peserta berjaya melepasi sasaran yang telah di tetapkan.  


SYARAT UNTUK MENYERTAI
1. Buat entry yang bertajuk - " HAPPY BIRTHDAY SISHAWA DOT COM "

2. Follow blog SIS HAWA dan SISHAWA DESIGN

3. Follow semua blog dan IG milik sponsor yang terlibat dengan contest ini:

FOLLOW BLOG ( Wajib!! klik icon untuk follow) :
         

FOLLOW INSTAGRAM (jika ada akaun IG)

6. Copy paste semua code di bawah ini dan masukkan ke dalam entry tersebut.

7. Publish entry dan tinggalkan URL ENTRY , URL IG bersertaEMAIL ke ruangan komen di bawah.

8. Share entry contest ini ke facebook masing-masing berserta dengan hashtag #sishawadotcom

Senarai semua hadiah akan di umumkan dalam masa yang terdekat. Yang pasti, hadiah untuk contest kali ini akan ada wang tunai $$$$ untuk di rebut. Tunggu apa lagi, jom join segera beramai-ramai.


CONTEST AKAN TAMAT PADA : 08 FEBRUARI 2018



Wednesday, 10 January 2018

giveaway #1 new year 2018 by cikyan


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

H o l l a !

Hana baru terbuka hati nak join segment.Entahlah kenapa tiba2 semangat nak jadi blogger aktif heheheh.Alhamdulillah syaratnya simple mimple aje.

Review blog cikYan


Tak taulah iyanya satu kebetulan atau tak,tapi Cik Yan dengan Hana macam ada 'kemistri' pulak.Cik Yan suka membaca dan berimpian nak hasilkan karya sendiri.Minat menulis pada mulanya suka2 tapi lama2 tersemai sampai rasa nak siapkan manuskrip full.Kan cik Yan? hihih lepas tu tersama tanpa sengaja pulak yang cik Yan pun berangan2 nak buat mini library.Ok done bab ambil hati *ehh?.hehehe.Bagi Hana blog cik Yan dah ok sangat.Tak terlalu serabut dengan unnecessary things *macam biasa ayat Hana guna kalau nak review blog org* hahaha tapi memang betul lah kan,blog cik Yan tu dah ok,sebab cik yan suka konsep macam tu.So as long as cik Yan comfortable orang lain pun akan rasa comfortable jugak.Tapi kalau nak buat penambahbaikan,Hana cadangkan supaya cik Yan letak scroll bar untuk tempat komen dan blog achive *supaya tak nampak terlalu panjang.Kalau dekat tempat pengomen tegar tu rasanya tak payah kot nanti tak nampak pulak muka Hana kat situ memandangkan kedudukan Hana yg agak ke bawah tu *hohoho gurau jek.^^ apa2 pun good luck for your commitment.Jangan mudah give up.Lagi2 bab manuskrip tu.Bagi Hana ia satu impian yang akan jadi kenyataan kalau cik Yan teruskan.Biar lambat asalkan selamat.Buat sikit-sikit,lama2 berkembanglah idea nak go on.^^ Insyaallah~

Azam tahun baru

Hana dah buat entri khas pasal ni,tapi Hana rewrite balik lah,untuk peringatan diri skali gus.*yelah baru berapa hari new year dah tak sedar diri* hohoho .


  • Nak jadi Miss On Time

Sebab Hana lately malas na mampos! asyik jadi sleeping beauty je.Kerjanya makan tidur makan tidur je.So betapa diri ini sedang struggle nak jadi Miss On time!

  • Nak jadi ulat buku

Since tak tau nak buat apa kat rumah.So Hana decide nak acah2 budak baik.hahahah biarlah nampak senget,janji tak nampak macam orang tak ada kehidupan.

  • Nak  tambah follower blog banyak2

Sebab Hana ada penyakit ' suka tengok nombor banyak2 ' Makin meningkat follower makin senget agaknya budak Hana ni.hohoho so elak-elakkan lah diri dari menjadi follower blog ni,unless nak tengok penyakit tu makin kronik.hohohoh.Taklah,kalau awak follow rasanya makin bahagia ada lah... heheheh ^^


Ok done bab azam.Untuk huraian panjang berjela sila klik SINI








Jom klik banner di atas kalau nak join Hana.^^ Baik cepat sebelum CikYan tamatkan segment :)


Wednesday, 27 December 2017

GIVEAWAY BY PRINCESS FAZZ

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 












H o l l a !

Hana ni pantang nampak perkataan segment,terus sergah dan join.Hohoho.Thanks akak gorgeous sebab invite Hana.Fefeeling pwincess je bila masuk blog akak.Hohoho.



Jom teman Hana join Give Away ni.Klik je banner comel tu. ^^ Alah kalau menang nanti kita roger2 lah... hohoho Hashtag Blogger support blogger~


Thursday, 21 December 2017

segmen: kembali ke sekolah bersama cikgu ayu

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

H o l l a !

Jom meriahkan segment cikgu Ayu.^^ Klik banner comel tertera untuk join sekali.






Ucapan buat cikgu Ayu


Selamat kembali mengajar cikgu Ayu.Sebak rasa hati Hana taip entri ini.Mana taknya tahun depan dah tak pergi sekolah.Sobsobsob T_T rasa diri ni dah tua pulak! hahaha apa2 pun Cikgu Ayu tetap kena teruskan perjuangan sebagai cikgu walaupun Hana dah tak pegang title "budak sekolah" *erk? apa kaitan... hahaha Hana memang suka mengarut... sorry cikgu Ayu.Semoga cekal menghadapi dugaan sebagai seorang guru.Semoga dapat beri contoh yang baik kepada anak2 murid cikgu.Jangan stress2 nanti tak comel.hehe Dan teruskan memberi inspirasi kepada sesiapa sahaja yang mengenali cikgu Ayu terutama sekali silent reader blog cikgu Ayu.*Hana lah tu.hahaha Semoga berjaya menjadi guru cemerlang dan disegani! Harap tahun depan banyak memory indah terlakar... ^^


Sekian sahaja dari Hana.Harap tak ada kata2 yg mengguris hati.Hana ikhlas join segment ni.Sebab cita2 Hana memang nak jadi cikgu suatu hari nanti... harap tercapai.:) Thanks for visiting!


"Giveaway Happy New Year 2018"


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

            
H o l l a !

Hana joined another segment! ^^ Klik banner super yellow tertera untuk turut menjoinkan diri.
Syarat dia mudah je.






Memory 2017


2017 adalah tahun paling istemewa antara Hana dan Encik SPM... dua tahun bersama akhirnya break up jugak... T_T sekarang ni tengah memendam rasa.Katanya bulan 3 baru boleh rujuk semula... Sobsobsob T_T hahaha Btw,memang banyak sangat sweet sour moment 2017... sampai tak terluah... Stress gaduh dengan Encik SPM,camping tak jadi,join kem,seminar sana sini,bengkel menjawab SPM,tuisyen every weekend,extra class... Fuh~ boleh dikatakan Hana memang setia melayan kehendak en.SPM... hahahah Tapi yang paling sebak bila mengenangkan memory manis Hana dengan classmate Hana kat sekolah.*Jap nak nages.... T_T menci ahhh touching2 ni.hahaha Hana akan rinduuuu kelas,kanten,dewan,koperasi,tapak perhimpunan,library... tangga,jamban... huaaaa sedihnya!!!  Kenapa sekejap sangat? Rasa macam baru semalam jadi budak tadika,tup-tup dah cerai dengan en.SPM.Hahahah rasanya tu je kot... Kalau nak cerita panjang2 pun bukan ada orang nak baca.hahaha ^^

Azam dan Ucapan tahun baru


Azam tahun baru Hana dah list siap2 kat draft... hahaha tapi Hana bagi siket je untuk entri ni.Nanti tak pasal2 panjang berjela.. Hokaylah let's started! Azam tahun baru Hana,Hana nak blog Hana tersenarai kat bloglist cik Nurul... *krik-krik...* hahaha gurau je.. takyah nak sentap sangat... hahaha *bodek ah tu* >_< Ok.Serius balik.Azam Hana untuk tahun 2018,Hana nak buang title Miss Always Late.Ubah jadi Miss On Time! Itu lah benda yang Hana nak sebatikan dalam diri.On Time! Satu lagi Hana nak siapkan manuskrip Hana yang dah lama tergendala.*Since jadi Victim Mr.Pt3 sampailah dah break up dengan en.SPM still tak settle2.*ish-ish-ish... Ok.Done bab Azam! Ucapan pulak... Ok Hana nak ucapkan selamat menyambut tahun baru kepada sesiapa sahaja yang sedang membaca entri ini.Thanks sebab bagi view kat blog Hana.Semoga kita dapat melaksanakan segala janji2 manis untuk tahun 2018 dengan jayanya! Oh yeah... *semangat sikit!! hahaha Good Luck! and jangan sesuka hati pergi berkenalan dengan encik "Give Up" jangan... and  Selalu ingat Death is anytime... so solat jangan tinggal... ^^ Ok that is it! Sorry kalau terover.

P/S: Maafkan diri ini kerana tidak memiliki Fb.Harap masih diterima sebagai peserta.^^ Thanks for visiting! :)


Monday, 18 December 2017

"Jim's Birthday Giveaway"

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!








Hana join segment lagi dan lagi!! Oh yeah... hahaha Macam biasa,sila klik banner yang tertera untuk keterangan lanjut.Jom meriahkan GA ni.^^ Syarat dia pun teramatlah simple~ 





Thursday, 14 December 2017

Segment: Increase Your Followers by Que

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

H o l l a !

I joined another segment from my lovely reader a.k.a follower.Btw she's so junior! but successfully became an awesome blogger. ^^ I just can't believe how mature she is.Look at the banner below.Adorable right? Awww... Good Luck Que...




As usual click the banner for joining! Let's support this segment. ^^  <3 

blog ID=5472588314135557476


Tuesday, 12 December 2017

GIVEAWAY GIVEAWAY: PYKA B'DAY GIVEAWAY

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

                                 


              


H o l l a !

Hari ni Hana join satu contest.Macam biasa sila klik banner di atas untuk menjoinkan diri ^^

Syarat-syarat penyertaan :


    1. Mesti Follow+ blog pyka !
    2. Post satu entry menarik tentang blog pyka berserta banner dan link giveaway
    3. Pastikan didalam entry tersebut mempunyai komen untuk penambahbaikan blog ini
    4. Klik SINI sehingga habis loading
    5. Isi Mister Linky form ini, InShaaAllah pyka akan berkunjung ke blog korang dari masa ke masa

    Pendapat Hana tentang Blog Kak Pyka
    Hana rasa blog kak Pyka sangat simple and just nice means tak menyakitkan mata a.k.a tak sarat dengan unnecessary things.(eh macam sindir blog sendiri pulak) hohoho.Apa2 pun bagi Hana,blog kak Pyka sangat awesome *bodek jangan tak bodek* kahakhakah tapi ikhlas dari hati,Hana suka blog kak Pyka.Loading tak lambat,favicon cute, quite otaku.hahahah *kita geng! Btw,Hana tak sampai hati nak judge blog akak,tapi memandangkan akak yg suruh bagi komen,so Hana komen jugaklah... Komen Hana tentang blog akak : Bloglist akak tu cam kurang menarik sebab tak ada blog Hana dalam tu.kahkahakah ok serius balik. Mungkin akak patut blogwalking banyak2 kat blog Hana kot... *hadoi budak senget ni* Sorry kak,Hana rasa blog akak tu dah cukup perfect *bukan bodek* tapi ia suatu kebenaran yg tak dapat disangkal.Hohoho cuma kena perbanyakkan entry a.k.a consistent dalam berblogging.Everything is on point.So no need to worry pasal kekurangan blog akak tu.^^

    Thats it! Harap akak tak marah dengan kesengetan Hana ni.*Sorry kalau ada terkasar bahasa. :)  




    Wednesday, 6 December 2017

    GIVE AWAY HADIAH MISTERI DARI ASTRAVELER

    بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



                      


    Click the banner above for joining :) #Pabila Hana bersegment di tengah hari buta >< 


    Tuesday, 5 December 2017

    " Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn! "

    بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


     giveaway

     Hai awak, blogger yang hebat tu ~
    Kami adik beradik Ema&Lisa dari lubukseni.com Actually buat giveaway ni sempena meraikan follower blog. Kami nak bagi 5 HADIAH MENARIK yang pastinya limited edition. Nak tahu apa hadiahnya? Ahjom tengok entry giveaway ni.
    sejuksedap lawa cara moden
    SEJUK SEDAP ialah sabun daripada bedak sejuk. Diuli, digolek & dilambung sampai jadi sabun, menggunakan 10 bahan semulajadi. Sejuk di muka & sedap bila digunakan. Nak tahu lebih lanjut, ahjomm kita skodeng pebenda la sabun ni [tekan sini]
    Eh, ada lagi! 
    Follow @SEJUKSEDAP , lebih 470 testimoni letops pom². Ema sendiri guna, sebab tu teruja sangadd nak kongsi manfaatnya.  Tengok muka sendiri pun jatuh chenta. 
    sejuksedap lawa cara moden
    Dulu, nenek moyang amalkan terapi bedak sejuk nak jaga kulit. Mujur bedak dah tukar ke sabun. Makanya, Sabun Bedak Sejuk SS lebih mudah, cepat & berkesan. Sesuai untuk supermom & busymama melayan petua moden untuk menjaga kulit luaran. 
    Krim Awet Muda WD pelik sikit. Calit kat nadi, tapi kesannya sampai ke muka. Uols patut cuba kalau ada masalah kulit disebabkan hormon dan toksin. Krim ni dapat merawat kulit dari dalaman, sedar² wajah makin berseri, memancarr bak bintang kejora.

    Okke la, tu aje bebelan. Panjang berjela, nanti tertido plakk membacanya. Hihi. Apepun, semoga uols dipermudahkan urusan & hepi selalu. Aminn. 
    TQ sudi join " Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn! ". Hadiah boleh tengok kat entry asal, memang gojes leleh. Moga uols antara 5 peserta bertuah.


    Sunday, 3 December 2017

    segmen: bloglist istimewa cikgu ayuinsyirah

    بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 






    Jom meriahkan segmen cikgu Ayu :) Klik banner comel di atas untuk keterangan lanjut! 


    Monday, 27 November 2017

    Segment : Increase Your Followers by Shahirah

    بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

     Assalamualaikum



                  



    Click the super cute banner for joining :D Let's jum support this segmen.