Tuesday, 30 December 2014

Fokus Pt3!

Assalamualaikum! Hye there :)

Apparently 2014 is almost comes to an end... :( *How sad!

    

*Tik! tok! tik! tok!.Times goes so fast...  leave us whos is struggling to find the meaning of life.. (sigh!!) Dream? :) Even it's, too big! to reach... but for me as 'Hana' nothing is imposible if you never despair! 

Yes! I'm 'fall'
Fall!'
Fall!'
n'... Fall again :'( 

Maybe no one noticed ? kan? *because when you smile (all sadness of yours is disappear) When I just recalling the memory 'sweet sour ' of 2014*I think it's worse to remain >< 

But I'll talk to myself later. I'll persuade myself to be more tough ^^
 it's okey! I'll repair every single thing that I've done wrong!  'Be brave to step forward'

Hana will fokus on on the big big examination ' Pt3... ' Even that I'm not even ready yet to be a victim of en.Pt3. 

Ok! then... last but not least... Happy new year dear reader .

*Make sure that you make 2015 lebih Oh sem!! dari tahun ni, 


    
(Stolen from atok Google)

Special Thanks to Mr.Father! Thanks 'coz  fulfill my wishes! (Happy! Birthday *1 January!) *Innsyaallah 7 A akan ditunaikan! :) hohoho 'Innsyaallah...'


*Click link below for more interesting reading ^^



Happy new year!! *Cutii tambah seminggu (Yeahhh!!) :D : D * wide smile ><
-Sekian Dari Hana 




Thursday, 18 December 2014

SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist

Assalamualaikum! Holla semuaaa Just click the super awesoome banner for joining ya! ^^

               SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist

Pesanan buat Kak N

Semoga berjaya dalam menjayakan segmen ni! ^^ 

 -Jom Bantu Kak N cari bloglist january! :) -
#SalamKhamis dari Hana ^^

Tag

Wednesday, 10 December 2014

Segmen Follow Dan Blogwalking By Muhammad Shahril

Assalamualaikum!  and Hye! reader ^^ Thanks for visiting my diary!




                           

Syarat2 segmen




  • Follow blog Blog Shahril, dan Like Fanpage Blog  Shahril Dekat Header :)
  • Seperti biasa klik banner untuk join :)




    • Buat entri bertajuk Segmen Follow Dan Blogwalking By Muhammad Shahril Dan Backlink kan ke   Entry blogger Shahril.
    • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen blog brother shahril.
    • Link peserta akan diupdate dari semasa ke semasa .    

    • Let's support segmen ni :) 

      Thursday, 4 December 2014

      "Jom Blogwalking Kaw-Kaw Bersama Cik Iman"

      Assalamualaikum! Holla semuaa...
      Hana join segmen lagi & lagi!!! ^^

                                               




      Assalamualaikum! semua... bye! 


      Wednesday, 3 December 2014

      "Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha"



      Assalamualaikum
      Salam sejahtera buat semua.



      http://cikgufarha.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-farha.html

      Syarat simple je:-
      1. Follow blog  (boleh tengok side bar) - 
      2. Buat tajuk "Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha"
      3. Tinggalkan url entry kat entry ini jugak

      Copy coding yang disediakan.


      Always together!


      Assalamualaikum! semuaa... ^^ Holla ><
      Hari ni Hana mau story pasal kucing kesayangan Hana

      This is my Inkish! *bukan nama sebenar ><

                                 



                                       




      And this is my cutie D.O  :D

                                       

                                       


                                       


                 

      Sunday, 30 November 2014

      Segmen Blogwalking by A.S.

      Assalamualaikum! Holla semuaa!!


                         


      • a. Nama penuh : Siti NurFarhana Binti Idrus
      • b. Nama panggilan : Hana @ Cici
      • c. Tarikh lahir : 30 January 2000
      • d. Negeri kelahiran : Sabah
      • e. Tempat tinggal : Sabah
      • f. Anak ke :  2

      So  apa tunggu lagi let's jum klik banner . Yg specialnya  akan dapat cursor free!! *yeahhh!!!!!


      Thursday, 27 November 2014

      "Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense".

                               

      Assalamualaikum!!! Holla again! ^^
      Click the banner to joining! :D


           

      -Wassalam.Blogger Hana .G'nite! ^^

      Segmen Bloglist Cun December 2014 by Ekinnuar

      Assalamualaikum! Holla semuaa!! * Click the banner below for joining! :D


                           


      -G'nite friends!!!.Blogger Hana ^^

      Wednesday, 26 November 2014

      Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam


      Segmen Pencarian Bloglist untuk Bulan Disember 2014.
      15 Blog dicari untuk menjadi penyeri di sidebar blog Truly Love... 

      Syarat-syarat Penyertaan:

      1. Follow Blog Maria Firdz
      2. Add G+ +Maria Firdz 
      3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam"
      4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML;
      5. Publish dan hantarkan entry penyertaan di entry ini.

      Segmen ini bermula 25 November 2014 jam 12 tengah hari dan akan tamat pada 27 November 2014 jam 12 tengah hari.


      Jom support segmen ringkas ini...

      Segmen Bloglist Disember DJH 2014


      Assalamualaikum dan salam sejahtera.



      Pencarian bloglist bagi bulan Disember 2014 di Diari Jejaka Hangat bermula pada hari ini, 24 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 November 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

      Syarat-syaratnya :
      • Buat entri bertajuk Segmen Bloglist Disember DJH 2014   
      • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
      • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
      Senang dan mudah kan?

      Mereka yang bertuah akan dipilih untuk masuk dalam bloglist DJH untuk bulan Disember dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Diari Jejaka Hangat  ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada. 1 Disember 2014.

      Kredit untuk Kak Mialiana

      Blogwalking By Imani



      Assalamualaikum

                                                 

      http://dyanimani06.blogspot.com/2014/11/blogwalking-by-dyan-imani.html
      imani.htmlhttp://dyanimani06.blogspot.com/2014/11/blogwalking-by-dyan-imani.html
                                               



      Syarat-syarat :

      • Buat satu entry yang bertajuk "Blogwalking by Dyan Imani !"
      • Follow blog ini (WAJIB) 
      • Copy code html di bawah ini dan pastekan di html post
      • Backlinkkan URL di ruang komen entry ini
      • Segmen ini akan tamat pada 20 Disember 2014
      • Segmen ini akan terbatal jika penyertaan kurang daripada 20 peserta





      -SelamatBersegmen! ^^

      Saturday, 22 November 2014

      Our Friendship Never End!

      Assalamualaikum.Saya Hana.14 tahun ^.^ Saya ni new blogger yg baru menjinak2 kan diri dalam dunia blogging yg sampai sekarang masih agak asing bagi diri kecil ini.Tujuan saya cipta blog ni adalah just mau introduce hasil kerja tangan Hana kepda sesiapa sahaja yg sudi membacanya ^^. Kisah "Our Friendship Never End!" yg Hana reka ni takda kaitan dengan kisah hidup siapa2 k'.Just reka2 ja'.Kalau ada ayat yg tk brapa best dibaca Hana menyusun 10 jari ya! *Pssstt! saya budak baru belajar >< Kalau rasa nda suka bila baca tu,klik ja button "x" yg sentiasa comel berada di tepi tab tu ^^ *easy! kan? kan? -Apa2 pun thanks sbb visit! ^^

      " Mini Story By Hana "
      - Our Friendship Never End! -


                               



      Bab 1 : Our Friendship Never End!

      "Mama! bila Ira takda ni mama janganlah pulak lupakan Ira".Kata gadis kecil itu dengan bibir yang sengaja dimuncungkan seakan meminta belas kasihan.Anak matnya sengaja dialihkan kearah lain kerana tidak sanggup hendak memandang wajah ibunya.
      "Kenapa pula mama nak lupakan Ira,Ira kan satu satunya anak mama".Jawab puan Sofiyah yang seakan tidak memahami perasaan anaknya ketika itu.
      Tiada balasan yang hendak dia katakan setelah mendengar jawapan dari ibunya.Hatinya pedih melihat ibunya yang seakan tidak kesah dengan kepergiannya ketika itu.Mulutnya sengaja 
      dimuncungkan sambil bersilang tangan kedada menunjukkan riaksi tidak puas hati.
      "Ira, asrama ja pun.2 minggu nanti Ira baliklah rumah peluk mama puas puas." 

      Mahu saja Puan Sofiyah tergelak melihat telatah anaknya yang buat pertama kali dilepaskan berpisah dengannya."Boleh tak Ira berubah jadi matang sikit?".Soal Puan Sofiyah dengan dahi yang berkerut seribu.Rasanya tidak tau apa lagi hendak Puan Sofiyah katakan untuk memujuk anaknya supaya hidup berdikari tanpa mengharapkannya.

      "Ira sayang! Ira taukan mama tak boleh lawan cakap Papa.Nanti jadi isteri derhaka.Lagi satu Ira pun tak boleh lawan cakap mama nanti jadi anak derhaka pulak.Nak? masuk neraka?"
      Ira menggelengkan kepalanya perlahan."Ha! kalau tak nak,dengar cakap mama ya!.Mama dengan Papa buat semua ni demi kebaikan Ira jugak tau!.Supaya Ira jadi anak yang rajin,hidup berdikari,nanti Ira tak payalah lagi susahkan mama."Jelas Puan Sofiyah lagi panjang lebar untuk menyakinkan anaknya.Akhirnya Qairah akur dengan keputusan Puan Sofiyah.

      Setelah urusan pendaftaaran asrama selesai,Puan Sofiyah pun mengiringi anaknya ke bilik asrama ditingkat dua dengan ditemani oleh Cikgu Ariani iaitu warden asrama perempuan.Cikgu Ariani menerangkan serba sedikit tentang penjagaan asrama Sekolah Menegah Kebangsaan Semerlah itu disepanjang perjalanan mereka menuju ketingkat atas.
      Cikgu Ariani di ajukan dengan beberapa soalan oleh Puan Sofiyah tentang  kawalan keselamatan asrama itu.Cikgu Ariani yang sudah lali dengan soalan-soalan yang bakal ditanya oleh ibu bapa yang menghantar anak mereka kesarama itu pun menjawab dengan petahnya seakan mengulang skrip yang sudah berkali kali diungkapkan.

      "Mama apasal buruk sangat katil ni ha!".Kutuk Qairah tidak berlapik setelah meletakan beg sekolahnya diatas katil tersebut.
      Hampir sahaja mahu terkeluar bola mata Puan Sofiyah mendengar ayat yang dilontarkan oleh anak manjanya itu.Puan Sofiyah tersenyum paksa memandang Cikgu Ariani yang pada mulanya berwajah manis kini sudah berubah wajah."Maaflah Cikgu,mulut dia memang macam tu.Takda insurans"Jelas Puan Sofiyah takut takut."Oh! takpa mulut saya pon dah lama tak bayar insurans" Balas Cikgu Ariani berbaur sindiran.

      "Kalau takda urusan lagi saya mintak diri dulu ya!".Kata Puan Sofiyah kepada Cikgu Ariani.Cikgu Ariani membalas senyuman Puan Sofiyah dengan mesra sambil menyambut salaman tangan Puan Sofiyah."Ira! kat sini jangan nakal-nakal ya! dengar cakap cikgu tu.Lagi satu..."
      "Jangan lupa solat,sebelum tidur ambil wuduk dulu akhir sekali cakap jangan main hentam".Kata Qairah memotong kata kata Puan Sofiyah yang belum sempat dihabiskan "Good girl".Kata Puan Sofiyah sambil menggosok-gosok kepala anaknya seperti selalu.Qairah memeluk erat tubuh ibunya seakan tidak mahu dilepaskan.Ada linangan jernih pada kelopak mata Qairah yang sedaya upaya ditahan daripada menitis."Apa Qairah ni,dah 15 tahun masih nangis nangis" sampuk Cikgu Ariani yang menyedari gadis itu cuba menahan air matanya daripada tumpah."Ololololo,anak manja mama ni!"Puan Sofiyah menepuk nepuk belakang anaknya."Ira good girl kan!" Bisik ibunya meminta supaya anaknya tabah.Sepanjang hidup Qairah itu adalah pertama kalinya dia berpisah dengan ibunya.

      Thanks 4 Read!.Leave your comment below ^^ stay tuned to the next chapter!  




      Friday, 21 November 2014

      SEGMEN: Kapas Putih December Bloglist

      Assalamualaikum! Holla!! Blog *tok! tok!! tok!

       jum2 ramai2 klik  banner kat bawah ni  ^^


         

      -Selamat Menjoinkan diri ^^ .Short entri!


      Segmen I Follow U By Blog Dieyla

      Assalamualaikum! Holla Semuaa!! ^^

       -BlogDieyla-

      Syarat - syarat penyertaan :
      1. Diwajibkan follow Blog Dieyla.
      2. Peserta harus like Fanpage dila, follow Twitter dila dan Follow Instagramdila(*wajib keatas yang ada account tersebut)
      3. Diwajibkan untuk tulis sebuah entry dengan tajuk "Segmen I Follow U By Blog Dieyla"
      4. Sila lekatkan banner segmen ini yang berlink ke entri ini didalam entri tersebut.
      5. Sertakan sekali nama-nama laman sosial yang korang nak suruh follow seperti facebook,fanpage,twitter,youtube,instagram,google plus dan sebagainya di dalam entri tersebut.
      6. Kemudian hantarkan link bagi entri tersebut di ruangan komen di bawah.


                      http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/10/segmen-i-follow-u-by-blog-dieyla_20.html                                                             Klik here ya!
      http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/10/segmen-i-follow-u-by-blog-dieyla_20.html "


      -Wassalam.Bye!


      Tuesday, 18 November 2014

      SEGMEN BLOGWALKING NOVEMBER

      Assalamualaikum,Hello Blog!
      click banner untuk join! ^^

                                




      Nama Pena : Hana
      Link Blog : http://cicihana.blogspot.com/
      Negeri kelahiran : Sabah



      -Wassalam.Blogger Hana -

      " 1st Segmen Blogwalking By Cik Ash."

      Assalamualaikum,Hello Blog!


                                                       



      Syarat-syarat penyertaan:

       ♥ Follow blog Cik  Ash ( Wajib! ) *akan di follow back, Follow jugak Blog INI
        Add To Circle Google Plus +Cik Ash ;+ INI

        Like To Facebook Page 

          Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
         Buat entry yang bertajuk " 1st Segmen Blogwalking By Cik Ash."
         Copy banner dekat atas and back linkkan ke entry segmen ini. 
         Publish dan letakkan link entry anda di ruang komen entry segmen ini.

      Tarikh Tutup Penyertaan: 30 November 2014

      - Wassalam!.Short Entri ! ^^

      Monday, 17 November 2014

      " 1st Segmen Blogwalking By Cik Pelangi."

      Assalamualaikum...
      Holla!! Hari ni Hana banyak blogwalking kat Blog Blogger2 yg Hana follow.Hana ada terBaca post dari Kakak Blogger Mia Liana Blog Cik Pelangi ni ada buat segmen blogwalking *Hohoho semuaa segmen Hana mau ikut! >,< .Segmen ni habis pada 23 November 2014! 

      - Click kat banner comel  tu! untuk join ^^




      http://haidoonia-sayadisini.blogspot.com/2014/11/ist-segmen-blogwalking-by-cik-pelangi.html


                                                   




      -Syarat-Syarat Penyertaan- *Hana copy dari Tuan emPunya Blog! ^^
       " Cik Pelangi "
                                                        
       °Follow blog Cik Pelangi ( Wajib! ) *akan di follow back
       ° Buat entry yang bertajuk " 1st Segmen Blogwalking By Cik Pelangi."
        °Copy banner dekat atas and back linkkan ke entry segmen ini.
       ° Publish dan letakkan link entry anda di ruang komen entry segmen ini.



      So! sape2 nk ikut tu klik link kat atas tu ya! ^^ 

      "Segmen : Blogwalking by Syahirah Valiant #1"



      Assalamualaikum...
      Hari ni time Hana tengah blogwalking,Hana join segmen  Kakak comeyy ni Ira . 



      http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-by-syahirah-valiant-1.html




      - Wassalam! Short Entri! ^^