Friday, 30 March 2018

Pujian Vs Hinaan



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!

Normal tak kalau Hana declare yang Hana lebih suka kena hina berbanding kena puji.Cewaaahhhh mengadanya lah >_< Ajet-ajet bagus sangaat hahaha.
.
Islam mengajar umatnya untuk bersederhana dalam segala hal.Bila kita over dalam se'something even benda baik sekali pun takut-takut timbul rasa riak dalam diri... Bukanlah Hana nak ajak korang supaya bersuam-suam kuku dalam amalan.No! No! But... apa yang Hana tahu lah kan... Allah lebih suka mereka yang buat amalan itu sederhana untuk hari ini but berterusan hingga esok-esoknya.Berbanding buat amalan kaw-kaw untuk hari ini but esok-esok makin pudar.*Faham tak?!
.
So berbalik kepada tajuk.Siapalah kita nak memberi pujian kepada someone dengan pandangan yang kita yakin orang itu confirmed syurga.Dan siapalah kita nak bersangka buruk kepada mereka-mereka yang sudah terang lagi bersuluh membuat kemungkaran sedangkan kita tak nampak pun amalan mereka yang tersembunyi itu.Senang citer ah kan.Hijabista (perempuan bertudung) ada ja kat neraka.Penjenayah,ramai ja yang sempat bertaubat sebelum pengakhiran hayat mereka.
.
Tak ada siapa yang selayaknya mendapat pujian di dunia ini melainkan kekasih-kekasih Allah yang sudah terlakar indah namanya di dalam Al-Quran.Sudah pun namanya manusia.Bila-bila masa sahaja benih-benih riak boleh tumbuh dan menyubur dalam hati seseorang.
.
Sebab itu Allah prefer awak bersederhana compare than awak over kaw-kaw sampai ter'riak tanpa sengaja.Rugi penat lelah awak mencari redha Allah bila penyakit riak sudah sebati teradun dalam diri.Tak memasal awak hidup untuk dapat pujian semata dan bukannya untuk mencari redha Allah.

.
Dan korang pun janganlah anggap Hana ni tak ada penyakit riak since Hana bajet bagus dekat entri ini ya.! Ingat tau! Hana tak suka dipuji nanti terapung-apung sampai lupa cara nak turun balik.(hahah since selalu bila dipuji kembang bukan main lagi! ) But ya... Hana suka bila orang jujur on the bad side that they figured out about me.Tak apalah untuk rasa sakit dihina tu.^_^ Janji Hana tak terus hanyut dan rasa diri ini sentiasa betul.Sedangkan hakikatnya sifat maksum tiada dalam diri ini.Cuma kadang-kadang terpaksa bajet bagus mengingatkan dan teracah-acah macam ustazah pilihan since amalan tak cukup banyak untuk fight dosa yang tinggi menggunung.T^T 
.
Btw hari ini Sayyidul Ayyam right? So hopefully korang dah al-kahfi lah ya.And adalah lebih afdal kalau korang zikir kaw-kaw punya sebelum tidur! Zikir sampai kering air liur korang,sampai hati jadi lembik kalah tisu.Then nangislah puas-puas sesungguhnya air mata taubat itu jarang sekali mengalir.(Kan? kan? eleh macam lah Hana tak tau korang selalu nangis tengok citer koriak ja kan? hahaha tersindir diri sendiri pulak T^T) Kbye!  >_<

Thursday, 29 March 2018

Motivation Words #2


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 







How kind that Allah give us advantage as a human.We have mind... we have sense and we still get a brane new chance to take a breath today... ^^ Alhamdulillah for those rahmat.
.
But as a human being,there must be a day that we forget " The Giver " 
We breaking the rules as a muslim.We forget to be grateful... T^T We blame Allah who put us into undesirable situation.We hate our fate.
Is that what you call takdir when Allah has been giving you chances to use your brain properly? Is that what you call Allah's plan when Allah already told you what's to focus and what should be left? Those things written lovely in Quran.Allah already show you  the ways.Decision is up to you.
Don't you know that Allah love you all this life time? Isn't it enough all of the rahmat you have today? Is Allah take it back after each sins you have been doing? Don't you feel blessed being kalifah in the face of the earth which owned by Allah? 
.
So as a human who should to be fully thankful for every single rahmat today,please... follow the rules as a muslim.Feel how deep Allah's love towards you by reading those lovely word that written in Quran,at the same time follow the hadith.That's it! You'll know how loved you are - Said Hana to herself






Segmen Bloglist 2018 ShuhaidaSaad


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 





Hollaa!!!

Sangat dialu-alukan untuk join sekaki dengan Hana! ^^ syarat yang amat simple tahap korang tak perlu nak brain.And korang akan tergolong dalam golongan yang rugi kalau tak join haha. So sila lah klik banner di atas ok?! Jangan tersenarai dalam list blogger yang rugi tu muahahah >_< 










Wednesday, 28 March 2018

How To Prove You Are Mature





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



Being mature doesn't mean that you have to stop yourself from watching Cartoon,Barbie or adore your favourite Disney Princess..But it just like you have to be one's who handle your life wisely.


How To Prove You Are Mature 

  •  Be Responsible


Mature person are always take  serious responsible on their duty or daily routine.


  • Stop Complaining

They don't complain about the things that they don't suit or things that they don't have.But they work for it if they want something!


  • Easily Give Forgiveness

Those mature person are easily give their forgiveness since they know that everyone are 'mistaker'.Keeping a wrath or holding a grudge only hurt themselves and not gonna solve the matter.



  • Avoid negativity

They always avoid negative vibe to not get any problem in future.Instead they think positively in every perspective for every situation.



  • Accept yourself


To be mature you have to accept yourself and trust on your own  power.Mature person don't compare themselves to others since they realize that people are different and they have their own advantage.



  • On Time

They always on time to avoid wasting every precious second in their life.



  • Do not run away from any  problem

They don't run but they solve it wisely!




I am not that perfect mature person.:) But I'm hoping to be that mature one's.Heheh :3 It's just my own opinion.You can add it if you think that there's something missing. ^^ Let's spread positivity and motivate each others so I hope you don't mind to share your own opinion :D 


Tuesday, 27 March 2018

Stop Comparing Yourself


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



' Stop Comparing Yourself '


Penyakit 'compare-compare' ni sebenarnya hanya wujud dalam diri mereka-mereka yang tak reti bersyukur... *wuishhh! deep kuasa dua wehh! hahah* Tipu lah kan kalau kita cakap kita langsung tak pernah rasa rendah diri bila tengok orang lain extra dari kita.Kan? Kan? ^^ Biasalah tu... kita kan manusia biasa... Hana pun bukan sekali dua rasa macam diri ni tak cukup something... berkali-kali.Hmmm... T^T Perasaan ini sangatlah annoying tahu tak?! So macam mana nak detikkan hati kita untuk bersyukur dengan anugerah Allah yang sedia ada ni?! 


Tips Bersyukur :


  • Tingkatkan ketakwaan dalam diri 

Bila ketakwaan kita dah mencecah langit ke tujuh,kita automatically akan jadi spesis manusia yang sentiasa ingat mati.^^ So bila kita sedar yang kebahagian di dunia ini cuma tipu helah semata maka kita akan sentiasa berusaha untuk mencapai kebahagiaan di akhirat kelak.Then guess what?! Kita dah tak kesah lagi pendapat orang lain tentang kita... Sebab pandangan Allah terhadap kita lebih penting! Lebih mustahak! ^^ So... jom! jom! tingkatkan ketakwaan dalam diri.Inshaallah... penyakit 'compare-compare' ni akan hilang dengan sendirinya... Hati pun tenang ja sentiasa :D

  • Lihat kepada mereka yang kekurangan

Bila kita tengok orang yang extra dari kita... kita akan terdorong untuk tak bersykur.Tapi bila kita tengok mereka-mereka yang kurang dari kita maka kita akan terdorong untuk bersyukur.Simple kan?! So... sudah-sudahlah gi skodeng insta-insta famous tu hahah instead gi tengok berita pasal orang kelaparan kat afrika tu... 



Pada Hana dua benda tu sudah cukup untuk mendorong hati yang liat betul nak bersykur ni.Heheh so korang ada apa-apa lagi nak ditambah tak? Share lah ilmu tu sikit ^^ 
.




Sebagai penutup,Hana nak korang hayati video motivasi yang Hana cilok dari channel youtube favourite Hana ni haha.Tengok jangan tak tengok!


.
Sekian ^_^ 


Monday, 26 March 2018

Aliya Zulaikha Take Over!



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 







Holla!

Hye kengkawan! ^_^ Saya Aliya Zulaikha.Adik kepada budak brutel a.k.a Author blog ni.Disebabkan kak Chie saya dah kehilangan suku dari sel-sel otak yang menjana idea,maka saya selaku assistant dia telah diarahkan untuk mencoret apa-apa sahaja di blog ini.

Btw guys! Cun tak saya dalam gambar tu.Ala-ala Princess Aurora Sleeping Beauty kan? Kan? Itu gambar yang kak Chie saya snap masa umur saya 1 bulan.Now on umur saya dah mencecah 2 bulan.Alhamdulillah... Tak dinafikan yang saya ni setaraf anak Dato Siti.Hehe :3 *nak muntah?! Eleh jeles ah tu! Hmpp! >_<
.
Entahlah fenomena apa yang melanda,sampai berat saya sekarang dah mencecah 6 kg.huhuh mula-mula tu adalah sikiť rasa insecure bila kak Chie saya atau nama glamour dia Hana asyik gelar saya baldi bernyawa.Sampai hati dia kan? Dah tu cakap muka saya ni empat segi macam kiub tumpat! Ish.. kejam.. kejam..
.
Yang paling saya tak leh nak brain tu,dia sehari tak cubit pipi saya sampai merah macam tak sah rukun fardhu dia.hmpp! Tak cukup pipi hidung pun dia nak tarik jugak! T^T tapi tak apa kengkawan... time tu jugak saya akan guna kuasa suara rock saya untuk meraung seselamba hati hahaha and then dia kena bebel dengan Mrs.Mom! Muahahaha padan muka! Ingat dia seorang ja yang gangster! Dia tak tau ke peribahasa di mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...  pendek kata saya memang tak sabar nak bergusti dengan kak Chie saya tu bila saya besar nanti :P
.
And saya malas jugak nak diet-diet ni since benefit dia saya dapat meranakan hidup kak Chie saya setiap kali Mrs.Mom arahkan dia untuk jaga saya.Muahaha sebab saya ni jenis yang tak suka diabai.Maka melara lah kak Chie saya yang tak besar mana tu setiap kali saya merengek minta didokong huahuaha! Tak pe kak chie.. ini namanya work out! Cukup 5 bulan umur saya memang ber'muscle lah akak jadinya.Hehe *peace yoo!
.
Itu sahaja perkara-perkara yang saya terdetik hati nak luah dengan kengkawan semua! Apa-apa pun saya tau kak Chie sayaaang saya sepenuh jiwa raga dia.Hehe cuma saya ja yang tak boleh decide lagi nak terima ke tak sayang dia tu.Hmm... ??? Hehe ok lah Liya cau dulu tau! Nak kumpul tenaga secukupnya.Biar badan makin sado.Hehe Esok-esok nak sambung membuli kak Chie kesayangan saya tu.

Sekian... hmm.. untuk membuktikan kengkawan kak Chie saya tu manusia,sila tinggalkan nota-nota manis kat kotak komen bawah ni ya! Heheh =3 Liya nak kira ja berapa ramai kawan kak Chie Liya tu >_<

Sunday, 25 March 2018

Let's Be Happy!





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



 ' Let's Be Happy... '

It's easy to say but hard to be realized.

Hana bukanlah spesis manusia yang happy 24 hours.... Hana bukan jugak spesis yang berhati tisu.Marah pulak tak payah mention... itu perasaan normal yang ada dalam diri manusia bila kesabaran dah capai tahap langit ke tujuh haha! 

Tapi Hana spesis yang suka suasana happy and cheerful. ^_^ 

Dalam banyak-banyak perasaan Hana paling suka Happy! *ya lah! Siapa ja yang suka emo lebih-lebih kan? Menyemakkan kepala hangguk adalah! Hahaha ^^
.

Sebelum kita tinggalkan dunia yang boleh digelar kejam dengan tipu helah ni apa kata kita perbanyakkan perasaan Happy dalam setiap helaian muka surat journey kita.
.
Nak elak stress,marah,sedih,etc bukanlah satu perkara yang mudah.
.
Well,hidup ini umpama sebuah alam yang Hana adore gila-gila tu.^_^ Kejap hujan... kejap berpelangi,kadang-kadang ribut,tsunami,taufan... macam-macam lah...

Tak apa kalau nak marah macam Angry Bird! Tak apa kalau nak nangis macam budak tadika.... tak apa kalau nak happy go lucky persis manusia terlebih gula... tak apa! sebab awak manusia yang berperasaan... bukannya robot yg tak berjiwa.

Mereka tak faham awak.

.
Sebab mereka bukan awak. ^_^ Simple kan?
.
Tak apa kalau mereka rasa awak tak cukup bagus... tak apa.... sebab bukankah awak memang tak cukup bagus pun?

kan? ^^ ( Jangan ego tak nak terima pendapat orang tentang awak )

.

Tak apa... hidup ini sekejap saja.... entah esok,entah lusa.... bukak-bukak mata ehhh? Kat kubur ke ni?! Halamakk!! tak sempat gua nak tobat hahaha >_<
.

So,daripada kita stress fikir masaalah dunia yang tak berpengakhiran ini better kita hayati satu perasaan yang menenangkan iaitu Happy! Pedulikan perasaan lain tu... just be happy whenever you want... and let yourself cry when it's needed ^_^
.

.


Sebelum korang tekan bendaalah ' x ' atau arrow ' <-- ' tu Hana sangat berharap yang korang dapat luangkan sedikit masa untuk layan video motivasi di bawah ini.^_^ Focus video ni ialah successful tapi sangat related dengan happiness ^_^ Selamat Bermotivasi <3 <3 <3




So guys! Happy or sad? 
.
Sad? Euwww... Happy,of course *hahah hashtag jangan kecam sis >_<


Friday, 23 March 2018

Hadiah kak Ana dah sampai!!!





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!!!

Alhamdulillah,akhirnya sampai jugak hadiah GA dari blogger kesayangan kita " Kak Ana " heheh Thank you! Thank you! Thank you! ^_^ dalam sedih-sedih result tak capai target Allah kirmkan sedikit kebahagian dalam hati Hana even hadiah tu actually tak sampai pada Hana pun heheh.Apa Hana ni? Cakap berbelit... hohoho actually hadiah comel dari kak Ana tu Hana hadiahkan kepada someone special yang tengah belajar kat kelantan.Wuuuuuu!!! Siapa kah gerangan someone tu? :3 Heheh agak-agaklah kan... beg tu beg pompuan kot! Hahah someone yg kenkononnya special tu actually kakak Sulung Hana.
.
.

Hana saja nak bagi semangat kat dia supaya study hard! hehe lagipun birthday dia hari tu Hana tak bagi apa-apa  and dia dah banyak rasuah Hana dengan hadiah sebelum ni.Maka Hana dengan seikhlas hatinya *even rasa berat jugak sebenarnya haha* memberi hadiah kemenangan Hana kepada dia ^^ So kepada kak Long kawasan yang suka skodeng diari Hana ni sila baca pesanan di bawah ya hohoho :3 Korang-korang boleh skip kalau tak nak menyampah hahaha 

Pesanan Kepada Singa Comel merangkap Kak Long Kawasan :


Jaga hadiah tu leklok macam jaga nyawa sendiri hahah... jangan bagi calar tau! *sebab bukan senang nak berjodoh dengan Mr.Random Generator tu :3 and minyak wangi tu kalau boleh tinggalkan sikit untuk gua! Hohoho hashtag dari adikmu yang gangster lagi brutel :3 And just wanna shout! Budak brutel ni tak rinduu pun nak tidur sebelah singa comel hahaha *tak langsung T^T T^T T^T   p/s :  Tolong jangan ploles sangat ya! adik awak rasa tergugat :P
.
.

Jom! Jom! Sergah blog kak Ana yang awesome tu! ^^  Nahhh untuk kak Ana ~ <3 <3 <3 ^_^ ~ 
.
Cepat Klik ' Sini ' laju-laju. :D 


Thursday, 22 March 2018

#SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger!

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!

Bersempena mood normal Hana dah meresap kembali,maka Hana dengan sukacitanya ingin menjoinkan diri dalam segment one of Hana's favourite blogger which is Kak Azah!! *yang comel lagi awesome plus isteri mithali tu hehehe :3   




Bila Blog Ditubuhkan


Blog senget tak matang ni ditubuhkan pada tahun 2014.Waktu tu Hana form 2.Tapi tak ingat date first post Hana sebab dah masuk tong sampah hhuhu... 

Maksud Nama dan Url Blog 


Maksud nama blog Hana ialah bintang utara iaitu Polaris.Nak tau lebih lanjut tentang tu boleh klik SINI ya! ^^ Url blog Hana pulak 'pululudreams' Pululu tu berasal dari nama game favourite Hana masa form 2.Game tu comeyyy nak mampus! *Sila tanya pakcik Google untuk keterangan lanjut* Dreams tu pulak maksud dia mimpi ataupun impian alahhh! korang kan terer ber'speaking takkan tak tau kan? :3 hhoho so yah! terhasil lah url blog Hana iaitu pululudreams... :D Tapi kalau Hana dah layak ada domain sendiri nanti mungkin takkan pakai url tu kot heheh *agak-agaklah kan? haha

Pahit Manis berblogging


Tak ada pahit manis sangat... heheh sebab Hana blogging suka-suki ja! Blog ni umpama diary Hana... sesambil mengada dan meluah sesedap rasa sekali-sekali boleh baca luahan hati orang jugak... ilmu pun dapat! kawan pun dapat... dan korang pun boleh mengkaji level ke'gediks'kan dan ke'gangster'an seorang Hana ni kan kan? :3

Nasihat kepada blogger lain 


Pesanan Khidmat Masyarakat kepada rakan-rakan blogger Hana ^_^ Tolong jangan stop blogging tau! =3 Sebab kalian inspirasi Hana.Kalau korang stop blogging... Hana nak dapat inspirasi dari mana? T^T huhuhu so kalau nak hilang tu jangan lama-lama sangat.Seminggu cukup lah ahahahah >_< And satu lagi kepada para-para blogger yang budiman lagi terlebih baik hati tu... ^^ Hana hargai sangat-sangat amat korang ikhlas nak follow blog Hana... tapi Hana ni spesis manusia yang cepat rasa bersalah sooo... Hana harap korang-korang yang dah terlebih baik hati mem'follow blog Hana ni toloooooonglah tinggalkan apa-apa notis kat kotak komen.^^ Sebab rata-rata yang follow tanpa tinggalkan komen tu pengguna google plus a.k.a bila klik gambar tu tak ada dipaparkan sebarang url blog.T^T Hopefully korang faham ayat berbelit-belit Hana ni ya! hahah >_<  Hana husnuzon yang korang ikhlas tak nak di'follow back tapi yang hairannya ada ja 2'3 orang yang unfollow Hana... entahlah kenapa.... Hana ni menjengkelkan sangat ke? T^T btw sorry ya... kalau ada ter'gangster tanpa sengaja :3 Sorry tau! ^^ 


Sekian! ^_^ Jom join ramai-ramai... Hana pun nak baca jugak behind the scenes blog awesome korang tu! hehe... 

Wednesday, 21 March 2018

Kebangkitan Zombie






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Hollaaa!!!

Alhamdulillah... setelah berhari-hari cuba untuk fully move on akhirnya Hana dah betul-betul redha dengan ketentuan Allah... ^_^ Ya! Bagi Hana itu perancangan Allah... sebab Hana dah usaha but can't make it! Tak apalah... Hana pun tak nak ungkit lagi pasal kisah percintaan dengan Mr.SPM... Hana dah move on!!! Mr.SPM masa lalu Hana... >_< Now On Nak focus for the next step! 
.
.
Penat dah menZombieKan diri selama berhari-hari.Bayangkan betapa sengetnya Hana dengan rambut kusut masai gara-gara tak ada mood nak syampu... .Jerawat pulak seselamba hati buat onar kat pelosok muka Hana yang tak berapa nak lawa ni.Huhuhu T^T Sekali tengok cermin.Wuishhh! mengucap panjang weh hahahah terpinjam kecomelan Cik Panda kat Zoo Negara tu. Berkilo-kilo eye bags kat bawah mata Hana  T^T Halamak! Macam mana nak pulih balik ni?! Nak kena pegi spa ke apa ni? >_< Huhuhu seksa sungguh penangan Mr.SPM.And  seriously luka tu masih ada bila mengenangkan wajah Mr.SPM yang tak berapa nak handsome masa bertentang mata dengan Hana hari Khamis lepas... T^T but it's ok! :') This is life Hana! Not a movie.... ^^ tak semestinya apa yang kita plan tu 100% akan jadi kenyataan kan? ^_^ Alah,umpama lagu The Climb tu " Sometimes we gotta have to lose "
.
.
Btw,Yeahhh!!! Roh budak senget dah meresap kembali dalam jiwa ini... Alhamdulillah... huhhh seminggu tak gelak dengan seikhlas-ikhlasnya.. akhirnya Hana dah boleh berkera-ok dengar lagu Barbie hahah! Lepas ni dah boleh join segment Kak Azah,dah boleh bergurau kaw-kaw dengan Mrs.Mom and yang paling penting dah tak perlu nak acah-acah depress sampai sanggup tak makan berhari-hari T^T Siyes Hana nyesal sebab Mrs.Mom lately masak kemain sedap lagi hahah kan dah terbayang menu-menu setaraf hotel 5 bintang yg Hana terlepas tu... huhuhu T^T  T^T  T^T
.
.
Sekian ^_^ btw korang dah zikir ke hari ni?! Heheh kalau dah,zikir lagi kasi kaw-kaw punya!! ^^ Bubyeee! Nantikan upcoming entry takleh brain dari Hana hahaha~ >_<


Monday, 19 March 2018

One day it will be over


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


I've been through depression lately.. I never knew what is fake smile actually meant until I use it myself... I never get hurt more than this pain that I got from Mr.SPM.I've never been lonely before... I never got serious heartbreak before... But life is like a wheel... sometimes you're up and sometimes you fall. 

" It's ok Hana... you've done great! "  

" It's fine! You doing great! Don't worry! "  

" Buckle up Hana! It's in the past! "


All those words that I tell myself... can't even heal the pain.. the emptiness.... 
I've zikir,I've pray... I done everything but the pain is still there... My soul still get empty... :') I fought a lot! I had struggle so much! So I think I would get paid by my efforts... but now I realize that sometimes it didn't work!! ^^  But It's ok! I trust that Allah has a better plan for me! Just keeping the faith... 

.




If you think you've gone wrong! Then fix it! Take back your power!!!! :')
.
Please click the button then hayati! ^_^ Inshaallah you'll get what you lost.Till then :) 
.
.

P/S : I am sooo touched getting such a positive blogger fellow like you guys! I appreciate it so so much! ^^ thank you for willing to leave a comment in here especially at my previous last entry before.^^ You know what?... I feel lucky to know each of you... You guys put the spirit on me... :') ^^ Big Thanks!!! <3 <3 <3 



Saturday, 17 March 2018

Thank You To Allah





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Warning : Entri ini adalah luahan hati Hana.Sila jangan baca kalau awak jenis yang tak suka skodeng diari orang.Nanti menyampah... :( 


Alhamdulillah untuk result Hana walaupun tak setaraf Nik Nur Madhihah.Tak seOk result Pt3 Hana.Dan jauh beza dengan result Trial T^T Tapi Alhamdulillah... Allah lahirkan perasaan redha yang agak kuat dalam jiwa Hana pada detik ini.Even kelmarin rasa macam dah hilang separuh jiwa... :'( Tak apalah tak mencapai target pun... tak apalah tak seperti yang Hana idamkan pun ^^ at least Hana dah usaha... Bukan tak cuba... :( Orang tak tau betapa struggle-nya Hana untuk setiap subjek yang Hana target tu... Diorang cuma tahu pengakhiran usaha Hana tu ja.;( Hana kecewa gila dengan some subjek yang Hana letak usaha bagai nak rak tapi tergelincir pegi B+.Yang peliknya subjek-subjek yang tak target tu yang score.Yang target gila-gila tu tak kesampaian.Ya Allah... Hana tak cukup brutel untuk hadap ujian ini... T^T Entahlah kenapa since kelmarin rasa kosong sangat dalam diri ni.Hana dah kecewakan parents Hana!! T^T Hana dapat 3 A sahaja...Alhamdulillah lah tu kan? :') just kena kuat untuk terima itu lah hasil usaha Hana... Arabic tak capai A,Pqs B+ ja even itu lah subjek paling Hana favourite gila-gila T^T English pulak tak seindah trial. :( Gara-gara memikirkan di mana silapnya,Hana tak semena-mena kena demam since semalam... T^T seharian dah berkurung kat bilik... Hilang ke'gangster'an seorang Hana apabila diuji sebegini. (gediks kan?) Hm.. :(
.
.
Plus,Hana sedih tengok bff Hana 'Sherry' yang memang top student skolah tapi tak capai straight A.Hati Hana jadi luluh tengok muka dia yang tak happy kelmarin.T^T Makinlah Hana rasa kosong....  Tapi tak apa lah Sherry.Result awak tu dah cukup gempak dan layak untuk ke UIA.Jangan sedih-sedih tau! *nota kaki untuk Sherry yang tak sure lagi baca blog ni ke tak* huhuh btw Tahniahhh kepada classmate semeja Hana Fiqah dan Rosniah yang dapat 8 A ^_^ Tahhniahhh korang!!! Just wanna shout that Hana is so so proud dapat geng dengan korang! Tahniahh jugak kepada batch 00 tak kesahlah apa result yang korang dapat! bersyukur dan happy'kan diri ja ok?! Hana tetap happy walaupun result Hana tak segempak classmate2 Hana yang lain.Mungkin sebab the power of gratitude and Redha Kot... ^^ Alhamdulillah untuk result Hana even tak seindah trial hari tu... 
.
.
Hopefully awak-awak yang tengah skodeng diari Hana ni tak compare result Hana dengan siapa-siapa :') Hana memang brutel tapi bab ni sensitif sikit! Memandangkan ayah Hana seorang guru jadi Hana rasa bersalah gila-gila dan pedih membayangkan macam mana dia nak bersoal jawab dengan kawan-kawan dia.:'( So bila orang compare,Hana akan rasa down yang teramat sangat amat! T^T Hana bukanlah spesis berhati tisu,but somehow... T^T tiba-tiba jadi spesis cepat terasa kalau bab ni... *sebab Hana struggle... but they don't seem to appreciate :') bukannya Hana gagal apa-apa subjek pun... :'(
.
.
.
Sekian ^_^ Jangan lupa bersyukur untuk nafas hari ini... Hopefully awak dah Al-kahfi lah ya! ^^ And Keep stepping batch 00!!! It's in the past so never look back ok?! :) 


Wednesday, 14 March 2018

Forgive Me





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


' Forgive Me... '


Nak tanya boleh? ^^

Dalam masa sehari berapa banyak kali kita mintak maaf?!

Ada kira2 100 kali tak? huahauha >_< Hana kan haraaap sangat dapat jadi manusia budiman yang jenis setiap kali jumpa orang mesti nak minta maaf... biarlah orang meluat tahap nak bagi penyepak sekali pun... yang penting hati ini sentiasa tenang  dan bersedia untuk " mati pada bila-bila masa" amboiii!! eksyen kemain! Dah ready sangat nak mati ke?!! Hohoho tak sama sekali,sudah semestinya! Hana level manusia yg gerun dengan sakaratul maut.Spesis yang automatically diserang pakinson bila sebut tentang kematian.

Cuma.... sama ada kita boleh terima atau tak,sebenarnya hakikat kita hidup adalah untuk mati..
.
.
So hidup pada hari ini adalah persiapan untuk mati pasa esok hari.
.
Nak mati dengan bawaan dosa kuantiti minima bukanlah perkara yang mudah.
.
Minta ampun pada Allah bila-bila masa sahaja boleh.
.
Tapi pada manusia,kita kena berhadapan dengan Encik Ego terlebih dahulu.
.
Cuba ingat balik... dah berapa guni dosa yang kita buat seumur hidup? 
.
Tersedak nak kira kan?
.
Itu baru dosa bersih... cuba kira dosa yang kita tak sedar pulak.
.
Apa bendatang pulak tu? hohoh >_<
.
Alah dosa free yang kita buat dalam tak sedar. ^^
.
Contohnya macam awak tak sengaja tersakitkan hati Kawan awak masa bergurau kaw-kaw dengan dia.Ya! Korang bfffff.Kamching kaw-kaw punya! Tapi awak tak tau apa yang terlakar lagi tersimpan dalam hati bffff awak tu.:(
.
Mungkin dia gelak kemain ikhlas lagi!
.
Tapi sebenarnya ada segaris luka yang tak terpancar melalui riak wajah dia.
.
Kalau dalam dunia blog ni pulak... mungkin ada orang yang terasa hati dalam diam dengan kita bila dia komen blog kita tapi kita tak balas.
.
Dan adalah lagi parah bila orang tu nampak kita seselamba hati mengomen kat blog orang lain tapi tak pulak pada blog dia sedangkan dia kemain baik hati sedekah komen kat blog kita.
.
Ia cuma satu kemungkinan yang reality.Ada orang boleh kata tak apa... tapi sebenarnya terasa jugak.Ada orang memiliki hati sebersih kain putih yang memang jenis memaafkan.Tapi ada orang jenis cepat terusik... entah dimaafkan entah tidak! *tak boleh salahkan dia jugak... sebab dia manusia dan bukannya robot yang tak berjiwa.Plus awak tak faham situasi dia...
.
So... pernah tak kita mintak maaf untuk dosa-dosa yang kita buat dalam tak sedar tu? Honestly cakap Hana tak pernah! Hohohoh T^T
.
.
.
dan actually... siapalah kita nak mengampunkan sesiapa kan?
.
Orang kata.. " sedangkan nabi ampunkan umat "

Tapi kita bukan nabi... kita level manusia yang tak layak memberi pengampunan.Kita cuma layak mendoakan supaya Allah mengampunkan dosa para-para manusia yang tak sengaja mencalar balarkan hati kita dalam tak sedar.Cewahhhh ayat cenggini en? hahahah ^^
.
Itulah yang Hana pasrahkan... mengharapkan hati-hati yang pernah Hana sakiti tanpa sedar itu mendoakan supaya dosa Hana diampunkan. T_T.
.
.
.
Dan berbalik kepada topik... Hana merendahkan ego untuk mintak maaf kalau ada yang terasa hati dengan komen-komen tak boleh 'brain' yang Hana tak sengaja dan mungkin jugak sengaja lontarkan dekat kotak komen belog kalian,Kalau ada komen yang Hana tak reply ke... apa-apa sahaja yang berkaitan tentang kesengetan seketul Hana ni ^_^ Sorry ya! Kita kan kawan heheheh :3 so sila lah sedapkan hati Hana dengan komen " saya maafkan awak " kat ruang komen yaaa!!! ^_~ 
.
.
.
Plus Hana harap tak ada yg rasa tersindir dengan entri yang boleh dilabel hashtag sentap ni :( jangan risau tau! kita sama-sama tak sempurna.^_^ Sama-sama pendosa tanpa noktah yang every single day merangkak untuk jadi better :3  Dan tak apa kalau nak takut mati.^^ itu tandanya kita masih ada iman.Just jangan obsess sangat dengan dunia ok?! ^_^ dan sila betulkan budak senget ni kalau ada tersalah hujah ka apa... maklumlah acah-acah motivator ja tu heheh Byeeee!!! :D 



Friday, 9 March 2018

Motivation Week Challenge Day 5 - promises to yourself






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



Day 5 - Promises To Yourself

Yeahhh! So today is the last day of my motivation week challenge! As a closing,here are some of the promises that I make to myself! which I want to share with you guys!  Hope it beneficial!! ^_^


Dear Me... 


  •  Mistakes don't define you


I promise myself to remember that mistake don't define who I am.It's okay to be a 'mistaker' But please realise that you are human being! A sinner! So it's is one normal thing as a human... then all you have to do is make it better! Learn from it then make it right! And do not ever repeat it again!


  • Don't compare yourself with other


It's okay to be weird... it's okay to be different! It's okay to not fit in.. Coz people are different! You can't ever reach their point! Not everybody share the same mentality with you.So Differences is normal! Plus it's makes us complement each other! ^^  So yah! I am weird and I dare to be different! :3 and so do you! Well,everyone has their own weird side!


  • Don't doubt your power


I believe that there's a fire inside of everyone... and even if the fire get extinguished there still gonna be enough for us to keep going! Oh yeahhh!! ^^


  • Do not stop until you reach a better day


Dream is a promise that we make to ourselves! and promises are meant to be realized.So no matter what type of challenges are awaits! I promise myself to keep go on until I cross the finish line! Coz it's a promise! =3


  • Remember that you are loved


I'd remind myself... for all the moment I was so sad,for the nights I cried,just to know that I didn't need to be sad and to feel depressed.Ultimately challenges and hardship lead to strength and courage and happiness,So worrying doesn't help... I'd remind myself of my worth and how loved I am * because sometimes I forget... :')




So that's it! It's a promise so I have to fulfill it.What's yours??? I really really wanted to know.... hehehe if you don't mind lah! heheh well, I'm a good listener you know! Hahahah cewah... So bye!! See ya in my other entry Inshaallah... ^^ Not sure when... maybe after I got my SPM result hahaha kotlah! ^^ 
.
.
.
.
BYE! ^_^


Thursday, 8 March 2018

Motivation week day 4 - Motivation songs list


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!


Day 4 - Favourite Motivation Songs List

So challenge motivasi Hana dah nak sampai ke episode akhir!!! Weeeee!! :D means lepas ni dah tak perlu nak acah-acah blogger active lagi dah heheh,and Hana ada hak nak hilang pada bila-bila masa :3 sebab kontrak akan tamat esok! hahah ^^ So Yah! Tanpa membuang masa Hana nak share tentang lagu-lagu motivasi yang menjadi peneman Hana setiap kali Hana rasa down  (semestinya di samping ayat-ayat suci al-quran,zikir dan nasyid) in case korang terdetik hati nak mengecam hahahaha! ^^



  • Miley Cyrus - The climb



Fav Lyrics : Ain't about how fast I get there,ain't about what's waiting on the other side~~~~

Hana pernah nangis tahap keluar hingus masa hayati lagu ni... T^T waktu tu rasanya pertengahan tahun 2017 kot... masa Hana dibuli teruk dengan Mr.SPM! :( Seriously lirik lagu dia sangat memberi inspirasi kepada Hana... dan sememangnya Hana tengah climbing untuk ke puncak kejayaan pada ketika itu... heheh pinjam ayat budak sastera jap! >_< tapi Hana suggest jangan dengar selalu lah... sebab nanti tak umph! dia punya motivation power tu bila dah dengar selalu... hakshaks~



  • Barbie - Written in your heart


Fav Lyrics : When you live your dream you'll find destiny is written in your heart~~~

Hana minat semua soundtrack2 barbie tapi yang ini antara yang paling favourite... sebab kebanyakkan melodi dia menepati cita rasa telinga Hana.^_^ Kena pulak dengan lirik yang motivate kaw-kaw perghh! Memang layan habis lah kan? Hahaha sorry tergangster tanpa sengaja lak dah.Hehehe :3


  • Try Everything - Shakira



Fav Lyrics : Bird don't just fly... they fall down and get up! Nobody learns without getting it wrong

Siapa minat Zootopia?!! Sep sikit! dengan Hana heheh ^^ Lagu ni agak rancak dan ada power yang tersendiri.Setiap kali dengar mesti rasa nak menari hohoho ~


  • Tiffany Alvord - Raise our voices



Fav Lyrics : I can be a hero,I can be strong, I'm not a bird or plane they should know my name not just the girl~~~

Ni lagu Barbie jugak... tapi di'cover dengan jayanya oleh Tiffany Alvord... seorang youtuber berjaya yang Hana adore since 2014 heheh :3 Lirik lagu ni pada Hana ada miracle tersendiri yang boleh mendetik hati sesiapa *termasuk budak brutel macam Hana ni untuk berani jadi apa sahaja yang kita impikan :3

  • Sofia the first - Believe in your dream



Fav Lyrics : Dreams is a promise that you make to yourself.... so don't leave em lying way up on some shelf~~~

Hmm... makin lama makin hilang idea nak taip apa >_< sebab huraian macam lebih kurang ja kan dari tadi...hohohoh 'Power' 'Miracle' hah apa lagi ayat yang extraordinary nak dibubuh ni?! :3 Hmmm... ok lah Lagu sofia the first semua motivation type! Tak caya?! Sila buang tebiat pegi layan sofia the first dari episode 1 sampai yg current punya episode... heheheh *pabila Hana dah malas nak menghurai  :3

  • Fight Song




Fav Lyrics : I might only have one match,but I can make an explosion 

Lagu ni rancak! Best! Ada power untuk motivate seseketul manusia dan.... apa lagi ko nak? Ko layan je lah hahahah (tu bukan ayat Hana tau! Tu ayat abang rokers Kchup studio kat youtube) huahuahua  >_<




- Thanks for visiting!!  I'm absolutely tooo lazy to describe each of em hehe so that's it!  Comment down below what's yours k?! Wufvyuuuuu <3 nite! nite! ^^ *sesekali menggediks :3 heheh.Thank you sudi visit tau!!! Selamat Bermotivasi! ^_^


Cash Giveaway by FarhanaJafri






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!!

So akhirnya... terjoin jugak segment yang dari kemarin lagi nak join ni hehe! ^^ sebab apa Hana senget sangat tak join ja pada hari GA ni diisytiharkan?! Sebabnya.... Hana ikut teori ciptaan Hana since menang GA kak Ana hari tu hahah  ^^ alhamdulillah... syukur tak sudah-sudah sampai ke hari ni! heeee :3  tak ke senget tu?! hohoh tak ada kena mengena dengan GA kak FJ ni tapi why not use the same teori?! 

Sila klik banner tertera dan support segment super awesome ni!!! ^^  Nanti taklah menyesal tengok rakan blogger upload entri menang besar! hahaha.At least kita try nasib kan? heheh Plus Hana join untuk support kak FJ ja! ^^ since kak FJ lately rajin buat jejak kasih kat blog Hana heheh. Thank you kak!!! ^^ 

~> Hana tak aktif kat mana-mana sosial media dah T^T Seriously Hana dah mempurbakan diri since jadi mangsa Mr.SPM till now... so sorry for that kak FJ ^^ Hana join untuk support ja! So kepada yg join tu! Selamat Bersegment!!!!! ^_^


Wednesday, 7 March 2018

Motivation Week Day 3 - Favourite Motivation Words






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



Holla!

Favourite Motivational Words Hana ialah  : 


 I can And I will! Watch out!

Ayat tu nampak simple ja... ^^ tapi bagi Hana ayat tu sangat ajaib dan luar biasa! Sebab Hana hayati betul-betul makna dia.
.
.

Dalam mengejar impian... ada seorang musuh ketat yang bertindak untuk memastikan sesebuah impian itu terbengkalai dan dibiarkan begitu saja umpama lagu Haqiem Rusli tu.


Musuh ketat yang kejam yakmat tu bukanlah Orang yang selalu lontarkan kata-kata :

" kau tak boleh! "

" you are loser!! "

" Hangat-hangat tahi ayam ja dia ni sebenarnya! "


Bukan jugak orang yang suka selitkan kata-kata sindiran pedas dekat setiap usaha kita.

Tapi sedarlah... musuh utama itu sebenarnya diri kita sendiri.

Kita yang rasa tak yakin.Kita yang tak percaya pada impian kita! Kita yang rasa kita tak boleh!

So jawabnya tergantung sepilah impian-impian yang semanis gula kapas tu~~~~
.

Pada Hana lah kan... kadang-kadang kita punya minda ni tak berapa nak bijak sangat hahaha! ^^ sebab asyik fikir benda-benda negatif ja! Asyik fikir " boleh ka saya jadi manusia yang saya impikan untuk jadi pada hari ini di 10 tahun akan datang?! "  " saya ni... budak biasa ja,tak segenius Adi Putra... so,mana lah boleh dapat straight A "  " Saya ni tak pandai... so lulus cukup-cukup makan pun kira alhamdulillah dah tu! "

Tapi pernah tak korang terfikir dari mana tercetusnya sebuah impian?! ^^ dari hati kan?

* Ya! Dari hati! Jangan nak menafikan bagai! Hahaha serius! Sebenarnya hati kita yang decide apa yang kita inginkan dalam hidup ini! Minda kita cuma tau bisik " Alah kau tak boleh punya!! "

Jahat kan kita punya brain ni?! Ish... ish... ish...

So every time minda Hana bagi tau " kau tak boleh! " Hana akan shout out kuat-kuat " I can And I will!!! "

Dari situ Hana dapat rasa... yang hati Hana sangatlah jujur... sebab dia tau apa yang dia nak! Tapi Mr.Brain tu dengki sangat! Tak nak kasi Hana follow hati Hana hahahah! So dengan ayat " I can And I will! " yang Hana lontar dengan seikhlas hati maka Mr.Brain pun akan sedar! Yang dia sebenarnya boleh!


Kesimpulannya... Just follow your heart as if you know you'll succeed... because sometimes our brain are stupid! :P
.
So apa favourite motivation words korang?!! ^^ share lah... :3




Written By : Teacher Hana merangkap pakar motivasi 10 tahun akan datang. *huahuahua ~ sila aminkan ramai-ramai hehe! ~aamiin  ^^ 


Tuesday, 6 March 2018

Motivation Week Day 2 - List Of Your Dreams









بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 




Day 2 - List of my dreams



~ I am  a dreamer... Because I believe,someday soon dreams become reality! As to accept the challenge of day 2,here I list some of my main dream :




  •  Being A kindergarten Teacher


I love to be around with kids so... I think it would be fun if I take a chance to be a kindergarten teacher someday soon! I'm gonna have a lot of fun! And through a cheerful life if it become true! And hopefully I manage to own my own kindergarten with my own choice of design! Hahah everything is my own!


  • Being a novelist as part time job


You know how much I love to write! Being a writer is my most deep dream since kid! And I even been finishing my manuscript right now.*still in progress... hehehe I actually done one at the age of 15 which is ' Our friendship never end ' and now I am working harder to finish my third manuscript ' Prince pencerap langit ' and gonna customize my second one which is ' Sonata Philophobia ' when it's done! Wohooo! It's a lot of job!! Hahaha but yah! I fight for what i love <3



  • Having my own place as an Astrophile


The first thing I would like to buy by my first salary is Telescope.Huh? Hana is senget! Hahahah No! I'm not.... since I've been craving for it for a long long time... because I really have a passion towards sky.. and I didn't get to study them with my own natural power of eyes.So yah! I need a telescope. And I dream to have my own place as an astrophile.Can you imagine that I'm having a telescope?!! Means I didn't have to climbing the roof anymore! Hahah instead there's a lovely place at wherever it meant to be that specialty for me to study the sky... huaaaa! I am soo truly an astrophile at the time hahahah




--Thanks a lot for reading part of my life story... ^^ If you are willing to... I would like to know what is your most deep dream all the time? Comment down below k? :3


Monday, 5 March 2018

Motivation week challenge Day 1 - Who you are









بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



Holla!

Day 1 - Who you are 

Untuk motivation week challenge day 1 Hana nak share pasal siapakah sebenarnya Hana di sebalik coretan-coretan dalam blog Polaris ni.*Halamak part ni scary sikit T^T Habislah.... mesti ramai yang meluat punya! 


Sesi memperkenalkan diri :

Saya Hana! Nama penuh Farhana binti Idrus.Berumur 18 tahun tapi sekali pandang nampak macam budak 12 tahun gara-gara memiliki tubuh yang agak kecik tahap orang asyik tanya " Hana dah akil baligh ke belum? " aihh! Jawapannya " saya 18... awak rasa?! " hohohoh Beliau jugak sering digelar bimbo berhati gangster disebabkan memiliki asas-asas pertahanan diri yang agak power hahahaha! *konon ja tu... Tapi tak perlu risau tahap pakinson takut nak singgah blog ni sebab beliau belum pernah cipta sejarah patahkan tulang orang hehe >_<  *Defensive for some specific reason*

Hana seorang yang obsess dengan cutee stuff,stars,fairytale,disney princess,bunny dan asmr eating sounds.

Selepas penjenayah,beliau paling benci dengan manusia yang suka mengumpat dan memperkecilkan orang lain.Sebabnya beliau seorang yang ada penyakit insecure dengan peribadi beliau sendiri jadi beliau faham apa rasanya diperkecilkan dan menjadi bahan umpatan.

Memiliki beribu orang kawan tapi hanya satu orang sahabat yang betul-betul beliau percayai iaitu ibu beliau sendiri.

Masih keliru dengan identiti diri beliau,kejap-kejap nak jadi princess,kejap-kejap nak jadi Detective Conan,kejap-kejap nak jadi superhero yang kelihatan cool dan gagah perkasa itu... akhirnya beliau memilih untuk menjadi budak brutel yang berpakaian ala-ala sailor moon.(Spesis yang pakai baju warna-warni siap bawak beg sandang yang ada gantung keychain besar kedabak)

Dan...


Impian adalah misi utama beliau di atas muka bumi Allah ini.Jihad Fi Sabilillah!!! Hayya Hayya bil jihad!!! ^^

~ Sekian.Salam perkenalan hahahahah! 
Jap! Jap! Beliau tu siapa?! Hehe confuse pulak! * btw Hana adalah beliau dan Beliau adalah Inner Self seketul Hana.Got it?! :3



Sorrylah kalau rasa Hana ni pelik or what... tapi guess what itulah diri Hana.
Bak kata kak Ana " ini blog Hana so suka hati Hana lah nak post apa pun" heeeeeee :D <3 bye! Cau dulu! ^^ *hohoh gangster en? :3



Sunday, 4 March 2018

Motivation Week Challenge!







بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 




HOLLA!!! 


Hana nak buat cabaran untuk diri sendiri yang berlangsung sepanjang 5 hari bermula esok.Cabaran ini Hana buat suka-suki ja untuk bagi semangat kat diri yang bakal membuat perhitungan semula dengan Mr.SPM bulan 3 ni.^^ btw challenge ni diinspirasikan oleh kak Azah.Sila terjah SINI untuk keterangan lanjut.heheh and tak ada specific banner disediakan untuk challenge ni.Sebab Hana senget yakmat bab-bab bendaklah ni.Tak reti dan tak kesah! Haahah.Each post punya picture bergantung kepada ihsan  Google! Hahah.



  • Day 1 - Who you are
  • Day 2 - List of your Dreams
  • Day 3 - Favorite motivational words 
  • Day 4 - Favourite Motivation Song
  • Day 5 - 5 promises for yourself


Hana buat guna 2 bahasa English and Malay depends on mood.Kalau rasa nak mengarut kaw-kaw guna bahasa melayu kalau rasa nak serious guna English hahahaha! ^^ Plus, kalau ada yang nak join sekali pun boleh.^^ but buat challenge versi sendiri lagi tip top! *sebab kita tahu cabaran apa yang sesuai dengan peribadi kita kan?  Kalau Hana yang jenis cepat down,cepat insecure... asyik ngok ngek ja eloklah muhasabah diri dengan suntikan motivasi ciptaan sendiri hehe :3

So nantikan post pertama Hana untuk challenge day 1 esok *hahah kekwat kenkonon banyaklah sangat reader kat blog ni hahaha! 




Alhamdulillah!



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Holla!

Alhamdulillah... hari ini Allah bagi rezeki kat Hana... ^^ hehe dah lama tersesat akhirnya sampai jugak kat Hana.Apa yg sesat? Hahah cik Rezeki tu lah hahah apa-apa pun rezeki tak pernah salah alamat.. hahaha cuma kadang-kadang sesat lupa mana alamat Hana hahah gurau ja! Hashtag jangan kecam hehehe ^^

So apa-apa pun Thank you kak Ana sebab anjurkan sebuah GA yang memberi tuah kepada Hana.Alhamdulillah.. akhirnya bejodoh dengan Mr.Random Generator tu! Even till now pun rasa macam " someone tolong sepak muka Hana ni jap! " hahha ya lah kot-kot lah Hana tengah mimpi hohoho even time baca post Kak Ana tu pun hampir lima kali Hana gosok mata.Haha punyalah tak percaya.

Terima kash jugak kepada yang drop komen " good luck " " semoga menang " " semoga berjaya " dan ayat-ayat sokongan yang sama waktu dengannnya dekat entri Hana yg NI hehehe berkat doa kalian lah Hana ada luck kat GA ni hahaha! :3 tengkiu <3

Alhamdulillah... 100 kali ^^ 











Thursday, 1 March 2018

Giveaway RM200 untuk 10 tukang komen terbanyak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!!



Kali ini, Lubuk Seni buat giveaway lain machiam sikit. Syaratnya dah la super-duper senang. Hadiah bernilai RM200 pulakk tu! Wahh teruja sangadd sebab hadiah lumayan, ramai berpeluang menang.
Berminat nak join, klik je gambar bawah ni ya!


top commentor _ giveaway - lubukseni dotcom

Bukan tu saja, berbaloi singgah LubukSeni.com sebab banyak idea kalerful. Sebagai terapi minda, blog ni sangat memberi manfaat kepada peminat seni. Antara topik menarik blog ni ialah:


Dah alang-alang singgah, jom FOLLOW Blog Lubuk Seni sebab diorangg rajin buat giveaway. Next giveaway 1 April ni. Setiap bulan ada hadiah best tau, stay tunedd!




Wonderful March Giveaway by Raydah Alhabsyi

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 






Holla!!


I'm joining another GA from one of my favourite blogger which is Kak Ray!! :3 hehe I remember how kind she is supporting my nonsense canceled Segment before hahah! <3 So I'm joining to support her as well... and I hope you will too! ^^ heheh so let's make this GA super gempak with lotsa participants!!! ^^  


- I'm in! so do you? ^^